Trump´tan Kuzey Kore´nin balistik füze denemesine tepki: Çin´e saygısızlık etti

Trump´tan Kuzey Kore´nin balistik füze denemesine tepki: Çin´e saygısızlık etti

ABD Başkanı Donald Trump Kuzey Kore´nin son kısa menzilli balistik füze denemesine tepki gössterdi. 'Çin gayret ediyor' diyen Trump 'Kuzey Kore son deneme ile koşularına ve Çin´e büyük saygısızlık yaptı' ifadelerini kullandı.

 

Kuzey Kore´nin son yaptığı balistik füze denemesine ABD Başkanı Donald Trump Twitter´dan yanıt verdi.

´ÇİN GAYRET EDİYOR´

Trump mesajında 'Kuzey Kore bir başka füze denemesi yaparak komşusuna, Çin´e büyük saygısızlık yaptı. Ama Çin gayret ediyor' ifadelerini kullandı.

​Pyongyang´ın attığı Scud tipi füzenin 450 km yol kat ederek Japon Denizi´ne, Japonya´nın münhasır ekonomik alanına düştüğü açıklanmıştı. 

Deneme Japonya ve Rusya tarafından kınanmış, Rusya Dışişleri ayrıca taraflara itidal çağrısında bulunmuştu. 

ABD Çin´den Kuzey Kore´nin nükleer ve balistik füze programını sonlandırması konusunda etkisini kullanmayı istiyor ancak Washington yönetimi askeri müdahale dahil ´her seçeneği´ masada tutuyor.

USS CARL VINSON UÇAK GEMİSİ GÜNEY KORE´DEN ABD´YE DOĞRU YOLA ÇIKACAK

Öte yandan, Bloomberg, Joong Ang Ilbo gazetesine dayandırdığı haberinde, ABD´nin uçak gemisi USS Carl Vinson´ın bu hafta Güney Kore´nin deniz sahasını terk ederek California´daki San Diego Üssü´ne döneceğini bildirdi. 

Gazete, Güney Kore hükümetinden adı açıklanmayan bir kaynağa dayandırdığı haberinde USS Carl Vinson´ın dönüş yolunda Hawaii´ye uğrayacağını belirtti. Geminin tam olarak ne zaman yola çıkacağı ise netleştirilmedi.

USS Carl Vinson uçak gemisinin öncülüğündeki ABD donanma kuvvetleri, 29 Nisan´da Kore yarımadasına ulaşmıştı.

Carl Vinson, önce Japonya hava savunma kuvvetleri ile, ardından Güney Kore Deniz Kuvvetleriyle birlikte tatbikatlara katılmıştı.

USS Carl Vinson´da çeşitli görevleri yerine getiren yaklaşık 70 uçak ve helikopter bulunuyor. Bu gemi ile birlikte ABD´nin saldırı grubunda Lake Champlain (CG-57) füze kruvazörü, ayrıca Aegis savaş sistemleri ile donatılmış Michael Murphy (DDG-112) ve Wayne E. Meyer (DDG 108) destroyerleri yer alıyor.

Daha önce USS Ronald Reagan uçak gemisinin Kore yarımadasında doğru yola çıktığı belirtilmişti.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading