Tarih: 30.05.2017 14:23

Trump´tan Kuzey Kore´nin balistik füze denemesine tepki: Çin´e saygısızlık etti

Facebook Twitter Linked-in

 

Kuzey Kore´nin son yaptığı balistik füze denemesine ABD Başkanı Donald Trump Twitter´dan yanıt verdi.

´ÇİN GAYRET EDİYOR´

Trump mesajında 'Kuzey Kore bir başka füze denemesi yaparak komşusuna, Çin´e büyük saygısızlık yaptı. Ama Çin gayret ediyor' ifadelerini kullandı.

​Pyongyang´ın attığı Scud tipi füzenin 450 km yol kat ederek Japon Denizi´ne, Japonya´nın münhasır ekonomik alanına düştüğü açıklanmıştı. 

Deneme Japonya ve Rusya tarafından kınanmış, Rusya Dışişleri ayrıca taraflara itidal çağrısında bulunmuştu. 

ABD Çin´den Kuzey Kore´nin nükleer ve balistik füze programını sonlandırması konusunda etkisini kullanmayı istiyor ancak Washington yönetimi askeri müdahale dahil ´her seçeneği´ masada tutuyor.

USS CARL VINSON UÇAK GEMİSİ GÜNEY KORE´DEN ABD´YE DOĞRU YOLA ÇIKACAK

Öte yandan, Bloomberg, Joong Ang Ilbo gazetesine dayandırdığı haberinde, ABD´nin uçak gemisi USS Carl Vinson´ın bu hafta Güney Kore´nin deniz sahasını terk ederek California´daki San Diego Üssü´ne döneceğini bildirdi. 

Gazete, Güney Kore hükümetinden adı açıklanmayan bir kaynağa dayandırdığı haberinde USS Carl Vinson´ın dönüş yolunda Hawaii´ye uğrayacağını belirtti. Geminin tam olarak ne zaman yola çıkacağı ise netleştirilmedi.

USS Carl Vinson uçak gemisinin öncülüğündeki ABD donanma kuvvetleri, 29 Nisan´da Kore yarımadasına ulaşmıştı.

Carl Vinson, önce Japonya hava savunma kuvvetleri ile, ardından Güney Kore Deniz Kuvvetleriyle birlikte tatbikatlara katılmıştı.

USS Carl Vinson´da çeşitli görevleri yerine getiren yaklaşık 70 uçak ve helikopter bulunuyor. Bu gemi ile birlikte ABD´nin saldırı grubunda Lake Champlain (CG-57) füze kruvazörü, ayrıca Aegis savaş sistemleri ile donatılmış Michael Murphy (DDG-112) ve Wayne E. Meyer (DDG 108) destroyerleri yer alıyor.

Daha önce USS Ronald Reagan uçak gemisinin Kore yarımadasında doğru yola çıktığı belirtilmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —