• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Trump´tan Kuzey Kore´ye yeni yaptırım: Tüm zamanların en büyüğünü uygulayacağız

Trump´tan Kuzey Kore´ye yeni yaptırım: Tüm zamanların en büyüğünü uygulayacağız

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore´ye karşı gelmiş geçmiş en büyük yaptırımları uygulayacaklarını duyurdu.

 

Tam da Güney Kore ile Kuzey Kore arasında ´Olimpiyat birleşmesi´ yaşanırken ABD Başkanı´ndan ´´Kuzey Kore rejimine karşı gelmiş geçmiş en büyük yaptırım paketini yürürlüğe koymakta olduğumuzu duyuruyorum´´ açıklaması geldi.  

Trump ´´Kuzey Kore´nin nükleer programını finanse etmek ve ordusunu güçlendirmekte kullandığı gelir kaynaklarını ve yakıtı daha da kesintiye uğratmak amacıyla Hazine Bakanlığı kısa sürede eyleme geçecek´´ dedi.

Açıklamasında ABD Hazine Bakanlığı´nın Kuzey Kore´nin yaptırımları ihlal etmesine yardımcı olan 56 gemi, gemicilik şirketi ve başka işletmeleri hedef alacağına yer verildi.

IVANKA TRUMP´TAN GÜNEY KORE´DE ´K-POP DİPLOMASİSİ´: Bu arada Trump´ın, PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları´nın kapanış töreni için görevlendirdiği kızı Ivanka Trump da Güney Kore´ye vardı. Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Mavi Saray´da akşam yemeği yiyen Ivanka Trump, çocuklarının K-Pop´u (Güney Kore pop müziği) ne kadar sevdiğini ve ´her gün K-Pop şarkılarıyla parti yaptıklarını´ anlattı. Çocuklarının Korece de öğreneceğini söyleyen Ivanka Trump, Moon´a 'Bir sonraki görüşmemizde sizin için Korece şarkı söyleyecekler' dedi. Ivanka Trump, K-Pop grubu Bangtan Sonyeondan´ın (BTS) ABD´de ne kadar popüler olduğundan da bahsetti.


13.8° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor