Habere göre Trump, 24 Nisan´da Washington´daki Oval Ofis´te bir araya geldiği Macron´a ´Neden AB´den ayrılmıyorsunuz?´ diye sordu.
İki Avrupalı yetkiliye dayandırılan haberde Trump´ın ardından Fransız lidere ´AB´nin ABD ile olan ticaret anlaşmasından daha iyi koşullara sahip´ bir ikili bir ticaret anlaşması önerdiği belirtildi.
Daha önce CNN, Trump´ın görüşmede Macron´a AB´nin ticaret konusunda ´Çin´den daha kötü´ olduğunu söylediğini de haberleştirmişti.
Beyaz Saray gazetenin haberini yalanlamadı ancak konuyla ilgili yorum yapmayı da reddetti.
Macron-Trump görüşmesinin ayrıntıları, ABD´nin AB, Kanada ve Meksika müttefiklerinden ithal edilen çelik ve alüminyuma ek gümrük vergileri getirmesinin ardından taraflar arasındaki ticaret savaşının büyüyeceği endişelerinin yaşandığı bir dönemde ortaya çıktı.
Martta ABD çelik ithalatıa yüzde 25, alüminyum ithalatına da yüzde 10 ek gümrük vergisi kararı almıştı.
AB ise bu hamleye 2.8 milyar euro´luk ABD menşeli ürüne yüzde 25 oranında ek gümrük vergisi getirerek karşılık vermişti.
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeStaj Programı Başladı
TürkiyeTürk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetine Katıldı.
Türkiye