• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Trump´tan Maduro yönetimine: Daha ileri adımlar atabiliriz

Trump´tan Maduro yönetimine: Daha ileri adımlar atabiliriz

ABD Başkanı Trump, Venezüella Devlet Başkanı Maduro´yu sert bir dille eleştirdi. Venezuela´ya uygulanan ekonomik yaptırımlara değinen Trump, Maduro´nun ´otoriter yönetimi sürdürmesi halinde´ daha ciddi adımların atılabileceğini söyle

 

ABD Başkanı Trump, Venezüella Devlet Başkanı Maduro´yu sert bir dille eleştirdi. Venezuela´ya uygulanan ekonomik yaptırımlara değinen Trump, Maduro´nun ´otoriter yönetimi sürdürmesi halinde´ daha ciddi adımların atılabileceğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantıları için New York´ta bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Latin Amerika ülkelerinin liderleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. 

Yemekte yaptığı konuşmada ağırlıklı olarak Venezuela´daki son gelişmelere değinen Trump, Nicolas Maduro yönetimini ´sosyalist diktatörlük´ olarak tanımladı ve ´ülkedeki demokrasiyi yok etmekle´ suçladı.

Trump, 'Venezüella halkının komşuları ve dostları olarak amacımız, demokrasiyi yeniden inşa etmede, ülkelerini toparlamada ve özgürlüklerini yeniden kazanmada onlara yardım etmek olmalıdır.' diye konuştu.

ABD yönetiminin bugüne kadar Venezüella´ya yönelik bazı ekonomik yaptırım kararları aldığını hatırlatan Trump, 'Venezüella hükümetinin halka otoriter yönetimi empoze etmeyi sürdürmesi durumunda daha ileri adımlar atmaya hazırız' dedi.

 

 


14° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor