• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

Trump´tan McCain´e ´saygı´ açıklaması

Trump´tan McCain´e ´saygı´ açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, cumartesi günü hayatını kaybeden Arizona Senatörü John McCain için, 'Aramızdaki politika ve yaklaşım farklarına rağmen Senatör John McCain´in ülkemize yaptığı hizmetlere saygı duyuyorum' değerlendirmesini ya

 

ABD Başkanı Trump, McCain´in ölümüyle ilgili ilk kez yazılı açıklama yaparak ünlü senatörün hizmetlerini övdü. 

Trump, açıklamasında, 'Aramızdaki politika ve yaklaşım farklarına rağmen Senatör John McCain´in ülkemize yaptığı hizmetlere saygı duyuyorum. Onun anısına, defnedileceği güne kadar bayrakların yarıya indirilmesi talimatını verdim' ifadelerini kullandı.

PENCE, TRUMP´IN YERİNE TÖRENE KATILACAK

Trump, 31 Ağustos Cuma günü başkent Washington´daki Kongre binasında düzenlenecek cenaze törenine de ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence´in katılacağını ve bir konuşma yapacağını duyurdu.

Trump, törene yönetimi temsilen Özel Kalem Müdürü John Kelly, Savunma Bakanı Jim Mattis ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton´ın katılacağını belirtti. 

Böylece Trump´ın cenaze törenine katılmayacağı kesinleşmiş oldu.

Trump ayrıca, McCain´in ailesinin isteği üzerine ünlü senatörün cenazesinin çarşamba günü Arizona´da yapılacak törenin ardından askeri törenle Washington´a getirileceğini ifade etti.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor