Tarih: 10.01.2017 10:11

Trump´tan sonra damadı da Beyaz Saray´a girdi

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD´de 20 Ocak´ta yemin ederek görevi devralacak Trump, ülkeyi birlikte yöneteceği kadroyu şekillendirmeye devam ediyor. Trump son olarak, Beyaz Saray´da önemli bir pozisyonda olmasına kesin gözüyle bakılan kızı İvanka´nın eşi Kushner´e ‘başdanışmanlık´ görevini vereceğini açıkladı.

TRUMP, BEYAZ SARAY´A ALDIĞI DAMADI İLE GURUR DUYUYOR

Yaptığı yazılı açıklamada, “(Kushner´ın) Yönetimimde kilit öneme sahip bir rolde yer alması gurur verici” ifadelerini kullanan Trump, damadının tüm ekibiyle uyum içinde çalışacağına inandığını vurguladı.

ABD´deki yasalar hükümet görevlerinde çalışanların yaptıkları işten kar etmesini engelliyor. Bu nedenle de ailenin emlak şirketinde ve New York Observer gazetesinde ticari pozisyonları olan Kushner´ın bu görevlerinden en kısa zamanda istifa etmesi bekleniyor. Kushner´ın avukatı da atamanın gerçekleşmesi takdirinde müvekkilinin, ailesinin emlak işlerinden ayrılacağını ve bazı yatırımlarından kendini feragat edeceğini söyledi.

BAŞKANIN AİLESİ BEYAZ SARAY´DA GÖREV ALABİLİR Mİ TARTIŞMASI

Öte yandan bu karar tartışmaları da beraberinde getirdi. Zira 1967 yılında çıkarılan yasaya göre, ABD´de hükümet yetkililerinin akrabalarını yönetim kademelerinde işe almalarına izin verilmiyor ancak yasada bazı pozisyonlarla ilgili boşluklar bulunuyor. Trump´ın ekibi de akrabalara ve aile üyelerine hükümet görevi verilmesini engelleyen yasanın Beyaz Saray pozisyonları için geçerli olmadığını iddia ediyor.

Hem içişleri hem de dışişleri konularında danışmanlık yürütecek Kushner, Trump´ın seçim kampanyasında aktif çalışmıştı.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —