• BIST 100

    10071,96%-0,11
  • DOLAR

    32,38% -0,10
  • EURO

    34,68% -0,32
  • GRAM ALTIN

    2404,51% -1,24
  • Ç. ALTIN

    3885,31% -0,65

Trump´tan ´yeni BM Temsilcisi´ açıklaması: Ivanka olurdu ama ´Kızına iltimas geçiyor´ derler

Trump´tan ´yeni BM Temsilcisi´ açıklaması: Ivanka olurdu ama ´Kızına iltimas geçiyor´ derler

ABD Başkanı Donald Trump, istifasını kabul ettiği ülkesinin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley´in yerine kimin atanacağı yönündeki tartışmalara ilişkin, 'Ivanka (Trump) da olurdu ama ´Kızına iltimas geçiyor´ derler'

 

Trump, Haley´in istifasının ardından Beyaz Saray´da gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bu göreve kızı İvanka Trump´ı getirmeyi düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine Trump, 'İvanka da olurdu ama ´kızına iltimas geçiyor´ derler' yorumunu yaptı.

Kızını BM Daimi Temsilciliğine getireceği yönündeki iddiaları reddeden Trump, özellikle ABD medyasının güçlü bir aday olarak öne çıkardığı eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Dina Habib Powell´ı bu görev için değerlendireceğini dile getirdi. Trump, 'Dina kesinlikle değerlendireceğim isimlerden biri olacak' dedi.

Mısır asıllı, 45 yaşındaki Powell, Trump´ın başkanlığının ilk günlerinde Beyaz Saray´da görev yapmış, daha sonra ise istifa ederek Goldman Sachs Group adlı şirkete geçmişti. 

Trump, dün yaptığı açıklamada, şu anda ABD´nin BM Daimi Temsilcisi olan Nikki Haley´in yıl sonuna kadar bu görevde kalacağını belirtmişti.



15.8° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor