Tarih: 11.01.2018 20:20

Trump´tan yeni icat: F-52 savaş uçakları satıyoruz

Facebook Twitter Linked-in

  

Beyaz Saray´da Norveç Başbakanı Erna Solberg ile ortak basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Donald Trump´tan yine herkesi şaşırtan bir açıklama geldi.  

Trump´ın ABD´nin Norveç´e kasımda F-52 ve F-35 savaş uçakları teslimatına başladığını söylemesi, ´´Bununla ne demek istemektedir´´ yorumlarını beraberinde getirdi.

SAYILAR BİRBİRİNE KARIŞTI

Zira ABD  F-52 tipi diye bir savaş uçağı üretmiyor. Ancak Norveç´e 52 adet F-35 savaş uçağı sattı. Bunların ilk üçünün teslimatı kasımda yapıldı.

Salondaki geri dönüşten bir hata yaptığını anlayan Trump durumu toparlamaya çalıştı: ´´Toplamda 52 sattık ve bir kısmı şimdiden verildi, hatta takvime göre erken teslim edildi. 10 milyar dolarlık bir sipariş sözkonusu.´´

TWİTTER YIKILDI 

Ama yanlışını tam manasıyla düzeltmediğinden sosyal medyada alay konusu oldu.

Twitter´da ´The Hoarse Whisperer´ isimli kullanıcı ´´F-52´ler, öyle gizli bir uçaktır ki, ordu bile adını duymamıştır. Lakin ben bu çok gizli görüntüyü ele geçirmeyi başardım. Paylaşmayın. Çok gizli´´ diyerek bir görsel paylaşımı yaptı.

​´Kevin´ isimli kullanıcı ´´F-52 müthiş bir uçaktır´´ diyerek kağıttan yapılmış uçak tipinde bir maket görseli paylaştı.

​´John Howie´, merdivene çıkıp olmayan bir uçağa adım atar gözüken bir pilotun fotoğrafının altına ´´Bir pilotun F-52 kokpitine tırmanırken çok gizli fotoğrafı´´ diye yazdı.

​´Alexander Clarkson´, Yıldız Savaşları´ndan ´TIE Fighter´ görseli eşliğinde ´´F-52´nin gerçekten etkileyici becerileri var´´ diye yazdı.​´Call of Duty´ oyununda F-52 diye bir savaş uçağı bulunması ise Trump´ın bu birinci şahıs nişancı türünde video oyununu oynadığı yorumlarına yol açtı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —