Tarih: 22.09.2017 20:08

Trump´tan Zuckerberg´e tepki: Rusya ile ilgili asılsız haberler devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Twitter hesabından açıklama yapan Trump, 'Rusya ile ilgili asılsız haberler devam ediyor, şimdi de gündemde Facebook reklamları var. Hilekar Hillary lehine yapılan tamamen önyargılı ve haysiyetsiz medya haberlerinden ne haber?' ifadelerini kullandı.

​Başkanlık seçimlerini en çok etkileyenin basın olduğunu da vurgulayan Trump, bir sonraki tweet´inde şunları yazdı: 'Seçimlerimize en fazla etki eden şey, hilekar Hillary Clinton için çığırtkanlık yapan medyanın yalan haberleri oldu. Sonraki etken de, onun kötü bir aday olmasıydı!'

Facebook´ta yaptığı canlı yayında Rusya´yla ilgili iddialarda bulunan Zuckerberg, 2016´daki ABD başkanlık seçimleri öncesi ve sonrasında Rusya merkezli operatörler tarafından 3 bine yaklaşan siyasi reklam verildiğini ve bunları ABD Kongresi yetkilileriyle paylaşmayı planladığını ifade etmişti. 

​Zuckerberg, hükümetleri dünyanın en büyük sosyal ağını başka ülkelerin seçimlerine müdahale etmek için kullanmasını engellemek amacıyla dokuz adımlık bir plan hazırladıklarını da belirtmiş, bu çerçevede site üzerindeki siyasi reklamları şeffaflaştıracaklarını ve böylece insanların herhangi bir seçimle bağlantılı olarak hangi reklamların dolaşımda olduğunu görebilmelerini sağlayacaklarını söylemişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —