Tarih: 13.01.2021 11:24

Tunca Nehri taştı, Meriç Nehri için alarm verildi

Facebook Twitter Linked-in

 

Edirne´de etkili olan sağanak yağış sebebiyle 32 saatte debisi 18 kat artan Tunca Nehri´nin bazı köprüleri yatağından taştı. Polis köprüleri araç ve yaya trafiğine kapattı.

Edirne´de, 2 gündür etkili olan ve dün gece itibariyle etkisini artıran sağanak yağışlar sonrası Tunca ve Meriç nehirlerinin debileri arttı.

DSİ verilerine göre, Tunca Nehri´nin debisi Suakacağı İstasyonu´nda Pazartesi akşam saatlerinde 12 metreküp/saniye ölçülürken, bu gece itibariyle 199 metreküp/saniye artarak 211 metreküp/saniyeye ulaştı. DSİ tarafından Tunca Nehri için ‘kırmızı alarm´ verildi.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri´nin yapıldığı Sarayiçi bölgesindeki Fatih Köprüsü´nden akan Tunca Nehri´nin suyu yatağından taştı. Sarayiçi alanının bir kısmı da taşkının ilk dakikalarında sular içinde kaldı.

Yine Sarayiçi bölgesinde bulunan ve Tunca Nehri´nin aktığı Kanuni Köprüsü´nün taşmasına ramak kaldı.

Taşkın nedeniyle polis ekipleri tarafından Sarayiçi bölgesine giriş yapılmasını sağlayan köprüler trafiğe kapatılarak girişlere izin verilmiyor.

DSİ verilerine göre Kirişhane İstasyonu´nda Pazartesi akşam saatlerinde su debisi 253 metreküp/saniye ölçülen Meriç Nehri´nin debisi yaklaşık iki kat artarak bu gece itibariyle 449 metreküp/saniye olarak ölçüldü. DSİ tarafından Meriç Nehri için ‘sarı alarm´ verildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —