Tarih: 17.12.2021 17:08

Tunus´ta yüzlerce kişi devrimin yıl dönümünde miting yaptı

Facebook Twitter Linked-in

Cuma sabahı yüzlerce kişi, eski Cumhurbaşkanı Zine El-Abidine Ben Ali´nin düşüşünü gören ve Arap baharını ateşleyen devrimin başlamasının 11. yıldönümünü kutlamak için sokaklara çıkarken, Cuma sabahı Tunus başkentinin bir bölümünde yoğun bir polis varlığı vardı. .

Yerel basına göre muhalefet partileri, Cumhurbaşkanı Kais Saied tarafından açıklanan son önlemlere karşı Cuma günü kitlesel protesto çağrısında bulundu.

AFP haber ajansına göre, cumhurbaşkanının bazı destekçileri de oradaydı.

AFP´nin haberine göre, ellerinde 'Yolsuzlukla mücadelede sonuna kadar yanınızdayız' yazılı pankart ve devlet başkanının bir fotoğrafı vardı.

Bay Saied, 2019´da yolsuzluğa karşı durma sözü veren bir heyelanla seçildi, ancak o zamandan beri parlamentoyu askıya aldıktan sonra tartışmalara neden oldu.

Pazartesi günü televizyonda yayınlanan ulusal bir konuşmada Bay Saied, parlamentonun bir yıl içinde yeni seçimlere kadar askıya alınacağını söyledi.

Bu ayın başlarında Bay Saied, devrimin resmi yıldönümünü 14 Ocak´tan 17 Aralık´a, 2010´da Tunuslu bir sokak satıcısının kendini ateşe verdiği güne çevirdi.

 

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —