• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

Türbe Operasyonu Geri Çekilme Değildir

Türbe Operasyonu Geri Çekilme Değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkent Ankara`da yaptığı konuşmada, 'Süleyman Şah Türbesi operasyonu askerlerimizin can güvenliğini tehlikeye atmamak için başvurduğumuz geçici bir işlemdir, bir geri çekilme değildir. Böylece türbeyi ve oradak

Reuters

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye`nin İslam Devleti militanları tarafından kuşatılan bir türbenin yerini değiştirmek ve türbeyi koruyan askerleri tahliye etmek için Suriye`ye düzenlediği askerî operasyonun askerlerin can güvenliğini tehlikeye atmamak için başvurulan geçici bir işlem olduğunu, bir geri çekilme olmadığını söyledi.

Tanklar, insansız hava araçları, keşif uçakları ve birkaç yüz kara askerinin kullanıldığı operasyon, dört yıla yakın bir süre önce başlayan iç savaştan bu yana Türk ordusunun Suriye`ye yaptığı ilk operasyon niteliğinde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkent Ankara`da yaptığı konuşmada, 'Süleyman Şah Türbesi operasyonu askerlerimizin can güvenliğini tehlikeye atmamak için başvurduğumuz geçici bir işlemdir, bir geri çekilme değildir. Böylece türbeyi ve oradaki askerlerimizi bize karşı şantaj aracı gibi kullanmak isteyenlerin oyunları da bozulmuş oluyor.' dedi.

Suriye hükûmeti operasyon için 'açık bir saldırganlık' ifadesini kullanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın sözcüsü İbrahim Kalın bu iddiayı reddetti ve Suriye yönetiminin meşruiyetini tamamen kaybetmiş olduğunu belirtti. İbrahim Kalın, Ankara`da düzenlediği basın toplantısında ayrıca Türkiye`nin geçtiğimiz hafta Londra`dan Türkiye`ye kaçan ve Suriye`ye geçecekleri düşünülen üç kız öğrencinin izlerini sürebilmek için İngiliz yetkililerle yoğun bir çalışma yürüttüğünü de ifade etti.

Aralarında İngiltere, diğer Avrupa ülkeleri, Çin ve ABD`nin bulunduğu 80`i aşkın ülkeden binlerce yabancı, Suriye ve Irak`ta İslam Devleti ile diğer aşırılıkçı gruplara katılıyor ve çoğu bu ülkelere Türkiye üzerinden geçiyor.

Türkiye bu kişileri yakalamak için Batılı istihbarat kurumlarından daha fazla istihbarat almaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Kalın, Türkiye`nin şu ana kadar aşırılık yanlısı örgütlere katılmak istediğinden şüphelenilen toplam 1.400 kişiyi sınır dışı ettiğini belirtti. (İngiliz Haber Ajansı Reuters - 23 Şubat 2015)

 



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor