Tarih: 18.02.2017 21:20

Turizim Kalıcı Barış İçin Önemli

Facebook Twitter Linked-in

 

IRNA

Dünya Turizm Formu dünyanın farklı ülkelerinden turizm sektörü çalışanlarının katılımıyla perşembe günü İstanbul Kongre Merkezinde başladı.

Üç gün sürecek olan forum, dünyanın 20 ülkesinin turizm bakanı, ünlü siyasi simalar, dünya turizmindeki tanınan firmalar, turizm yatırımcıları, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve üç bin misafirin katılımıyla açıldı.

Sağlık ve kaplıcalar turizminde 444 mavi bayrakla dünya sıralamasında ikinci olan Türkiye birçok alanda turistleri çekmek için yüksek potansiyele sahip.

Söz konusu forumda turizm sektöründe yatırım yapmak, tatillerde alım-satım, sağlık turizmin geleceği, dünyanın ünlü simalarının seyahatnamelerinin incelenmesi, düğün turizmi, henüz keşif edilmemiş turistik yerlerin tanıtılması, uluslararası spor kurumlarının tanıtılması, turizm sektörünü geliştirmede sanal ağların rolü, gıda turizmi ve diğer yeni konular hakkında görüşmeler yapılacak.

Dünya Turizm Forumunun açılış töreninde konuşan Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, turizm ve kültürel toplantısının kardeşlik ve barışın kalıcılığı için önemli bir alan olduğuna işaret ederek, 'Bu alanda çalışanlar barış elçileridir. Türk hükümeti turizmi, sadece ekonomi kalkınmada etkili bir alan olarak görmüyor çünkü turizm her şeyden önce uygarlıklar ve kültürlerin bir araya gelmesidir. Biz, turizmi milletlerin birbirine yakınlığını güçlendirmek için bir değer ve kültür olarak görüyoruz.' diye konuştu.

Yıldırım, “Turizm, uluslararası ilişkilerin güçlenmesinde ve farklı toplumlar arasında güçlü ilişkilerin korunmasında önemli bir role sahip çünkü dünyanın farklı coğrafi bölgeleri arasında ilişkilerin geliştirilmesi, uluslararası barış ve kardeşliğe birçok katkısı oluyor.' dedi.

Türkiye´de turizmin gelişme süreciyle ilgili bilgi veren Yıldırım, şöyle konuştu: '2002 yılında Türkiye yıllık 13 milyon turiste ev sahipliği yapıyordu bu rakam 14 yıl aradan sonra 40 milyona ulaştı. Enerjimiz, kaynaklarımız ve imkanlarımızı savaşa, tanka ve topa harcayacağımız yerde toplumun refahı ve çocuklar için aydın bir geleceğe kullanmalıyız. Ne yazık ki bugün bazıları başka ülkeler hakkında söylentiler yayarak ve o ülkelerde güven olmadığını lanse ederek turizmde ilerlemeye çalışıyorlar ancak bu tutum güzel değil. Turizm sektörüne darbe indirmek için terörizmi kullanmamak lazım.'(İran,IRNA-16.02.2017)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —