Turizm Konusunda Tecrübe Paylaşımı

Turizm Konusunda Tecrübe Paylaşımı

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İran ile turizm konusundaki tecrübelerini paylaşmak ve bu ülkenin turizm altyapısının geliştirilmesi için çalışma kararı aldıklarını açıkladı. T

 

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İran ile turizm konusundaki tecrübelerini paylaşmak ve bu ülkenin turizm altyapısının geliştirilmesi için çalışma kararı aldıklarını açıkladı.

İran Kültürel Mirası, El Sanatları ve Turizm Teşkilatı Başkanı Mesut Sultanifer ile yaptıkları ortak basın toplantısında Ünal, İran İslam Cumhuriyeti´nin Türk heyetine ev sahipliği yapmasından dolayı takdirlerini ifade etti ve İran ile Türkiye´nin köklü bir kültürel, tarihi mirasa sahip olduklarını söyledi.

Ünal, ülkesinin İran ile arasında turizmi geliştirme programına ilişkin olarak da şunları söyledi: ”Bugün yaptığımız toplantılarda iki ülke arasında turizmin geliştirilmesi dışında, diğer ülkelerle iş birliği de gündeme geldi. İran turizminin altyapısını geliştirme gayretleri de programımızda yer alıyor çünkü Türkiye yılda 40 milyondan fazla turisti kabul ederek dünya turizm sıralamasında 6. sırada yer alıyor. Bu nedenle turizm konusundaki tecrübelerimizi İran ile paylaşmak istiyoruz.”

Turizmi geliştirmek için bölgede istikrarın önemine işaret eden Ünal şunları söyledi: ”Turizmi geliştirmek için takip etmemiz gerek önemli meselelerden biri de bölgede istikrarın sağlanması yönünde çalışmaktır. İran ve Türkiye bu yolda atacakları adımlarla bölgesel istikrarı sağlamaya çalışıyorlar.”

Ünal, İran´da turizm altyapısının geliştirilmesi ve otel inşaları konusunda Türkiye´nin yatırım sürecine ilişkin şunları söyledi: ”Bugün Türk yatırımcılar benimle birlikte Tahran´a geldi ve bildiğim kadarıyla Türk şirketlerinden biri Tahran´da bir proje planladı ve uygulayacak.”

Türkiye Turizm ve Kültür Bakanı, kamudan ve turizm sektöründen temsilcilerle birlikte iki ülke arasında yürütülen programları takip etmek üzere İran´da bulunuyor.(İran-IRNA-12.05.2016)



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading