Tarih: 10.07.2022 14:12

Turizmde aldatıcı reklama inceleme

Facebook Twitter Linked-in

 

Tatil sezonunun açılmasıyla turizm tesislerine yönelik reklamlarda artış yaşanıyor. Bazı reklamlarda ise birtakım aldatıcı ve yanıltıcı tanıtımlar yer alıyor.

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü´nden yapılan açıklamaya göre, özellikle belgesi bulunmamasına karşın ‘yıldızlı otel´ tanıtımı yapılması ya da 2-3 yıldızlıyken 4-5 yıldızlı otel şeklinde yapılan aldatıcı reklamlarla karşılaşılıyor.

4.8 MİLYON LİRA CEZA

Aldatıcı ve yanıltıcı tanıtım gerçekleştirenlere yönelik Reklam Kurulu´nca incelemeler sürerken, internetten yayımlanan her bir tanıtım hakkında 155 bin 712 lira idari para cezası verilebiliyor. Ayrıca, idari işleme konu ihlalin 1 yıl içinde tekrar edilmesi halinde 10 katına kadar idari para cezası uygulanabiliyor. Son 2 yılda turizm sektörüne ilişkin 157 dosyadan 140´ı mevzuata aykırı bulunurken, 82´sine reklam durdurma cezası, 58´ine ise 4 milyon 851 bin 151 lira idari para cezası uygulandı.

NEREYE BAŞVURULUR?

Tüketiciler, e-Devlet üzerinden ‘Reklam ve Haksız Ticari Uygulama Şikayeti´ bölümünden veya CİMER üzerinden bakanlığa şikayetlerini ulaştırabiliyorlar. Ayrıca, tüketici hakem heyetine veya tüketici mahkemesine fatura, satış fişi gibi belgelerle başvurabilirler.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —