• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Türjkiye Dışişleri Bakanlığından Kınama

Türjkiye Dışişleri Bakanlığından Kınama

Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından pazartesi günü yapılan resmi açıklamada, Türkiye Dışişleri Bakanlığının Rusya Federasyonunun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov´un öldürülmesini kınadığı ve bu cinayetin “etraflıca ta

 

TASS

Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından pazartesi günü yapılan resmi açıklamada, Türkiye Dışişleri Bakanlığının Rusya Federasyonunun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov´un öldürülmesini kınadığı ve bu cinayetin “etraflıca tahkik edileceğini ve sorumlulardan hesap sorulacağını” temin ettiği belirtiliyor.

Açıklamada, “Derin bir üzüntüyle Rusya´nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov´un uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdiğini öğrendik. Bu alçakça terör saldırısını lanetliyoruz. Bu olay tüm boyutlarıyla tahkik ediliyor. Tüm sorumlular Türk mahkemesi karşısına çıkarılacak.” denildi.

Dışişleri Bakanlığı ayrıca “bu saldırının Türk-Rus dostluğunu gölgelemesine izin vermeyeceğini' belirtti.

Açıklamada, “Andrey Karlov, Türkiye´de zor bir dönemde son derece başarılı çalışmalar yürüttü. Kendisi örnek kamu görevlisi olan bir diplomat. Anısı her zaman bizimle olacaktır. Bu zor günde Rus Devleti´ne ve halkına en kalbi taziyelerimizi sunuyoruz.” denildi.(Rusya,TASS-19.12.2016)



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor