Tarih: 22.11.2018 19:45

‘Türk Akımı üzerinden Bulgaristan ve Sırbistan´a gaz tedariki Yunanistan ve İtalya´ya göre daha avantajlı´

Facebook Twitter Linked-in

 

Türk Akımı doğalgaz boru hattının ikinci kolunun Avrupa´ya hangi güzergâh üzerinden döşeneceği konusunda değerlendirme yapan Grivaç, Bulgaristan, Sırbistan ve Macaristan güzergahının, Yunanistan sınırından İtalya´ya kadar gaz boru hattının döşenmesini öngören Poseydon projesine göre avantajlarını ortaya koydu. 

´AZERBAYCAN GAZIYLA DOĞRUDAN REKABETE GİRMİYOR´

Sputnik´e konuşan Grivaç, 'Bu proje daha sistemli (daha çok ülkeye gaz tedarikini sağlayacak), şu an itibarıyla daha iyi geliştirilmiş durumda, daha az harcama gerektiriyor ve güney Balkanlar´dan İtalya´nın güneyine aktarılması gereken Azerbaycan´ın gazıyla doğrudan rekabete girmiyor. Son madde Avrupa Komisyonu (AK) için de önemli, çünkü Azerbaycan´a karşı bir takım taahhütleri bulunuyor' ifadelerini kulandı.

´POSEYDON ARA BAĞLANTISI O KADAR CAZİP DEĞİL´

Grivaç, 'Bu koşullarda Yunanistan-İtalya (Poseydon) ara bağlantısı o kadar cazip değil. Katılımcıları da bu hattın yapımını Levant´tan gelecek gaz için bir alternatif olarak değerlendiriyor. Ayrıca Türkiye´den Yunanistan´a gaz tedariki altyapısı zaten inşa ediliyor ve nasıl, ne zaman ve kimin gazıyla doldurulacağı henüz belli değil. Türk Akımı´nı oraya bağlanması teknik açıdan zorluk teşkil etmiyor' diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —