• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

´Türk Akımı, Yunanistan´ın enerji hub´ı olmasına katkı sunacak´

´Türk Akımı, Yunanistan´ın enerji hub´ı olmasına katkı sunacak´

Rusya ve Türkiye arasında anlaşması imzalanan Türk Akımı doğalgaz boru hattının Yunanistan´ın enerji güvenliğini artıracağını düşünen Atina´nın projeyi desteklediği belirtildi.

 

Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanlığı´ndan bir yetkili, Sputnik´e verdiği demeçte, Türk Akımı´nın Atina´nın bölgesel enerji hub´ı olma amacına ulaşmasına katkı sunacağını ifade etti.

'Atina, doğalgaz koridorunu Türkiye´den Yunanistan´a uzatmak için Yunan-İtalyan-Rus boru hattı ´Poseidon´ gibi projelere ilgi duyuyor' diyen yetkili, enerji kaynaklarını ve rotalarını çeşitlendirmek istediklerini kaydetti.

´ÇEŞİTLİLİK AVRUPA´NIN ENERJİ GÜVENLİĞİNİ TEMİN EDECEK´

Yunan yetkili, 'Enerji kaynaklarının ve rotalarının çeşitlendirilmesi, Avrupa´nın enerji güvenliği temin edecek. Bu nedenle bakanlığımız, bu doğrultuda ilerleyen büyük enerji projelerini memnuniyetle karşılıyor' ifadelerini kullandı.

´TÜRK AKIMI VE GÜNEY GAZ KORİDORU FİYAT REKABETİNİ OLUMLU ETKİLEYECEK´

Öte yandan Türk Akımı ile Güney Gaz Koridoru´nun birbirini tamamlayan projeler olduğunu belirten yetkili, iki projenin gaz kaynaklarının farklı olduğunu, dolayısıyla fiyat rekabetine katkı sunacağını vurguladı.




22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor