Tarih: 10.02.2016 15:29

Türk Büyükelçi: Moskova ile siyasi diyalogun devamından yanayız

Facebook Twitter Linked-in

 

RİA Novosti haber ajansına demeç veren Yardım, 'Türk ve Rus dışişleri bakanlarının uluslararası etkinliklerde buluşma ihtimali her zaman için mevcut ancak bugün için Mevlüt Çavuşoğlu´nun, 12-14 Şubat tarihlerinde düzenlenecek olan Münih Güvenlik Konferansı´nda Sergey Lavrov ile buluşması gündemde değil' dedi.

´SİYASİ DİYALOG DEVAM ETMELİ´

Yardım, Ankara´nın Moskova ile siyasi diyalogu ve temasları devam ettirmek istediğini belirtti.

Dışişleri bakanlarının son olarak 3 Aralık 2015´te Belgrad´daki AGİT toplantısında bir araya geldiğini hatırlatan Büyükelçi, Lavrov ve Çavuşoğlu´nun karşılıklı nezaket çerçevesinde görüşlerini açık bir şekilde ifade ettiklerini söyledi.

´DOĞALGAZ İŞBİRLİĞİNE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ´

Büyükelçi Yardım, Ankara´nın Moskova ile doğalgaz alanındaki işbirliğini pazar koşullarına uygun olarak sürdürmek istediğini de kaydetti.

Yardım, 'Bilindiği üzere Rusya, Türkiye´nin en büyük doğalgaz tedarikçisi. Türkiye de Gazprom´un Avrupa´daki ikinci büyük tüketicisi. Dolayısıyla her iki ülke de işbirliğinden fayda sağlıyor. Rusya bizim için güvenilir bir partner. Bu işbirliğinin karşılıklı çıkarlar ve yükümlülükler çerçevesinde devam etmesini umuyoruz' ifadelerini kullandı.

Yardım, Türkiye´nin enerji güvenliğini artırmak için önlemler aldığını sözlerine ekledi.

´MÜNİH´TE KÜRTLERİN MÜZAKERELERE KATILIMI KONUŞULMAMALI´

Ümit Yardım, röportajda Münih´te yarın yapılacak Suriye Destek Grubu toplantısıyla ilgili görüşlerini de aktardı.

Yardım şöyle konuştu: 'Kürt gruplar, terörist oluşumlar. Münih´teki toplantıda Kürtlerin Cenevre müzakerelerine katılımı gündeme gelmemeli. Suriye´de siyasi çözüme yönelik çabaları destekleyen Türkiye, IŞİD, Nusra Cephesi ve PYD gibi terörist örgütlerin, Suriyeli taraflar arasındaki müzakerelerde yeri yok.'

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —