• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,21% 0,07
  • EURO

    35,02% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2501,23% 0,05
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00

Türk Büyükelçi: Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkiler

Türk Büyükelçi: Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkiler

Türkiye´nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım, Rusya ve Türkiye´nin komşu ülkeler olduğunu vurgulayarak, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesi gerektiğini söyledi. Yardım, bu bağlamda Türk işadamlarının Rusya´daki ekonomi forum

 

Kommersant´ın haberine göre, Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkileri değerlendiren Yardım 'Rusya ve Türkiye komşu ülkeler ve elbette karşılıklı olarak ticaret yapılacak. Bugün ikili ticari ilişkilerdeki gergin ortamda bizim için önemli olan Türk işadamları ve girişimcilerin kendilerini rahat hissetmeleri. Dolayısıyla Türk iş dünyası temsilcilerinin hem St. Petersburg Ekonomi Forumu hem de Kazan Ekonomi Zirvesi´ne katılmalarını destekleyeceğiz. Bu ilişkilerin düzelmesi için yapılan çalışmalar bakımından çok önemli' dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Mariya Zaharova, dün düzenlediği basın toplantısında Moskova ve Ankara arasındaki gerginliğe rağmen Rus-Türk ilişkilerinin sürdürülmesi ve geliştirilmesi gerektiğini belirtmişti. Zaharova, Kazan´da 19-21 Mayıs´ta yapılacak ekonomi forumuna Türk iş adamlarının katılıp katılmayacağı sorulduğunda 'Türk iş adamlarının böyle bir isteği varsa bunu memnuniyetle karşılarız. Onların katılımına karşı değiliz' yanıtını vermişti.



22.6° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor