• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Türk-Rus üçlü mekanizması ilk kez toplandı: Rusya´nın önceliği Suriye sınırı

Türk-Rus üçlü mekanizması ilk kez toplandı: Rusya´nın önceliği Suriye sınırı

Saint Peterburg´da 9 Ağustos´ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yapılan Türk-Rus zirvesinde kurulması kararlaştırılan Suriye gündemli üçlü mekanizmada ilk toplantı dün ge

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salı günü Saint Petersburg´da gerçekleştirdikleri zirvenin ardından iki ülke arasında dışişleri, istihbarat ve silahlı kuvvetler temsilcilerinin yer aldığı üçlü mekanizma kurulmasına karar vermişti. Türk heyeti, ilk toplantı için dün akşam Rusya´ya gitmişti. 

İzvestiya gazetesine demeç veren Rusya Devlet Duması Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Viktor Vodolatskiy, Moskova´nın kritik toplantıda öncelikle sınırın kapatılması meselesini gündeme getirdiğini ifade etti.

´TÜRKİYE´YE SINIRA AİT UYDU GÖRÜNTÜLERİ SUNABİLİRİZ´

Vodolatskiy, dünkü toplantının Putin ve Erdoğan arasındaki Suriye diyalogunun devamı olduğunu ifade ederek, 'Salı günkü görüşmede Suriye´de barışın sağlanmasına yönelik adımlar tartışıldı. Dünkü toplantıda da, doğal olarak, militan ve silah akışının durdurulması için Türkiye-Suriye sınırının kapatılması meselesi gündeme getirildi. Militanların dış desteğinin kesilmesi gerekiyor. Bunun için Türkiye´ye silah ve militan akışının gerçekleştiği noktaların uydu görüntülerini sunabiliriz' dedi. 

´TÜRKLERİN MANEVRA ALANI KALMADI´

Öte yandan Türkiye´nin ABD ve AB ile ilişkilerinin kötü durumda olmasını gerekçe gösteren Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi üyesi İgor Morozov, Moskova ve Ankara´nın mevcut sorunları Moskova´nın istediği koşullarda çözme şansı doğduğunu ifade etti.

´ANKARA, RUSYA´NIN SINIR KAPATMA TALEBİNİ MUTLAKA YERİNE GETİRECEK´

Türkiye´nin manevra şansı kalmadığını savunan Morozov, Ankara´nın Rusya´dan gelen Suriye sınırını kapatma talebini mutlaka yerine getireceğini vurguladı.



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor