Tarih: 02.03.2015 16:56

Türk Cumhurbaşkanı Yeni Bir Ortak Peşinde

Facebook Twitter Linked-in

Tesnim

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretine değinen Mısır kaynaklı bir gazete, “Erdoğan-Kral Selman görüşmesinin önemli konularından biri İran’dır. Yemen’in durumu da bu görüşmenin konuları arasındadır.” diye yazdı.

Suudi devlet haber ajansı, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz’in, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ikili ilişkiler, bütün alanlarda bu ilişkilerin güçlendirilmesinin yolları, bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüşeceğini bildirdi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi’nin ziyaretinin Erdoğan’ın Riyad ziyaretiyle eş zamanlı olduğuna işaret eden Mısır kaynaklı El Mısriyun gazetesinin Arap kaynaklarından aktardığı habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ziyaret sırasında Suudi Arabistan’ın Ankara’ya yönelik bakış açısını değiştirmeye çalışacak. Suudi Arabistan-Türkiye ilişkileri Abdullah bin Abdülaziz’in krallığı döneminde Ankara’nın Müslüman Kardeşleri desteklemesinden dolayı gerginleşmişti çünkü Riyad bu grubu bir terör örgütü olarak niteliyordu.

El Alem’in aktardığı habere göre Mısır Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve siyaset uzmanı Muhammet el Sadni de konuyla ilgili Mısır Mübaşir kanalına şunları söyledi: “Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin güçlenmesi bölgede İran’a karşı bir denge oluşturacak.” (İran, Tesnim - 02 Mart 2015)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —