Türk Havayolları Pisa`ya İndi

Türk Havayolları Pisa`ya İndi

Yeni rotasıyla Türk Hava Yolları ile SAT doğu ile batı arasındaki köprü, İstanbul ile Toskana’nın açılış kapısı Pisa arasında ilk ve tek doğrudan bağlantıyı sağlıyor. Pisa ile İstanbul arasındaki direkt uçuşun başlaması, sade

La Nazione

Galileo Galilei Havaalanı’na ilk açılış uçuşunu gerçekleştiren Türk Hava Yolları ve SAT, Pisa ile İstanbul arasındaki direkt uçuşlarını başlattı. Uçuşlar; 165 koltuklu Boeing 737 tipi uçakla pazartesi, salı, perşembe ve cumartesi olmak üzere haftada dört gün yapılacak.

Yeni rotasıyla Türk Hava Yolları ile SAT doğu ile batı arasındaki köprü, İstanbul ile Toskana’nın açılış kapısı Pisa arasında ilk ve tek doğrudan bağlantıyı sağlıyor. Pisa ile İstanbul arasındaki direkt uçuşun başlaması, sadece Türkiye’nin ve Boğaz’daki büyülü şehrin keşfedilmesini sağlamayacak aynı zamanda yılda yaklaşık 45 milyon yolcunun geçtiği İstanbul Atatürk Havalimanı’nın stratejik konumu sayesinde Türk Hava Yollarının dünyadaki 107 ülkede 256 destinasyonuna da erişilmesine izin verecek.

Bağlantı aynı zamanda Pisa ve Toskana’yı ziyaret etmek için her yıl İtalya’ya giden birçok yabancının iş ve eğlence amaçlı ziyaretlerini artırmaya da katkıda bulunacak. Gelen yolcular, geleneksel karşılama şekli olan su takısı ile karşılandı ve ardından açılış kurdelesi kesildi.

Açılış töreninde SAT SPA CEO`su ve Genel Müdürü Gina Giani, “Türk Hava Yollarına Pisa’ya hoş geldin demek bizim için büyük bir onurdur. Bugünkü açılış uçuşunun SAT açısından tarihî bir önemi var. Toskana ile İstanbul arasında direkt ilk bağlantıya sahip olmak için yıllarca çalıştık. Bunun Türk Hava Yollarıyla güçlü bir iş birliğinin sadece başlangıcı olduğundan ve bu uçuşun, Toskana ile Doğu arasında tam ayrıca gerçek bir köprüye dönüşeceğinden eminiz.” şeklinde açıklama yaptı.

Pisa Galileo Galilei Havalimanı’nı işleten şirket olan SAT Spa’nın Başkanı Costantino Cavallaro, “Türkiye ve Toskana ekonomik açıdan önemli olarak tanınan merkezlerdir. Pisa-İstanbul direkt uçuşu, SAT’ın elde ettiği büyük başarıyı temsil etmektedir. Bölgemiz için yeni turistik ve ekonomik senaryoları açmaya izin verecektir.” dedi.

Pisa Belediye Başkanı Marco Filippeschi ise “Türk Hava Yollarının gelişiyle Toskana’nın giderek daha da dışa açılan kapısı olan Pisa, 107 ülkede 256 destinasyona daha ulaşma imkânına erişiyor. Galilei işini parlak bir biçimde yapmaya devam ediyor ve bugünkü aşama, kamu çoğunluğu ile yönetim arasındaki mükemmel ilişkinin bir meyvesidir.' şeklinde konuştu.

Türk Hava Yolları Pazarlama Müdürü Ahmet Olmuştur, “İtalya’da bir başka destinasyonda daha açılış yapabildiğimiz için oldukça heyecanlıyız. Toskana olağanüstü bir bölge ve özellikle Pisa büyüleyici bir şehir. Bu bağlantı, yalnızca Pisa Kulesi ile Kız Kulesini birbirine daha da yakınlaştırmayacak aynı zamanda İtalya, Türkiye ve dünyanın geri kalanını birbirine yakınlaştıracak. Bunu yapabildiğimiz için gerçekten onur duyuyoruz.” diye ifade etti. Türk Hava Yollarının Pisa’daki Genel Müdürü Hüseyin Çepni, “Gidilen ülkelerin sayısı bakımından dünyada birinci hava yolu şirketiyiz. Dünyada en genç filolardan birine sahibiz ve muazzam büyüme gösteren bir hava yolu şirketiyiz.' dedi.

Türk Hava Yolları şimdi; Milano, Roma, Venedik, Bologna, Torino, Cenova, Napoli ve Katanya’da mevcut olan hizmetlere eklenen yeni destinasyonu Pisa’yı kutluyor. (İtalya, La Nazione - 27 Haziran 2014)



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading