• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Türk Hisseleri Yükselişe Geçti

Türk Hisseleri Yükselişe Geçti

Başbakan yardımcısı Ali Babacan’ın yeni hükümette aynı görevi sürdüreceği spekülasyonunun ekonomik politikaların bozulmayacağına dair güveni desteklemesiyle Türk hisseleri dünya piyasalarındaki en büyük artışı kaydetti ve tahvill

Bloomberg

Başbakan yardımcısı Ali Babacan’ın yeni hükümette aynı görevi sürdüreceği spekülasyonunun ekonomik politikaların bozulmayacağına dair güveni desteklemesiyle Türk hisseleri dünya piyasalarındaki en büyük artışı kaydetti ve tahviller değer kazandı.

Yeni Şafak gazetesinin kaynak belirtmeden yayımladığı habere göre yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu, Babacan’ı kabinede tutma kararı aldı. Planlarla ilgili bilgi sahibi olan bir yetkiliye göre Recep Tayyip Erdoğan halk oyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olarak yeni görevine başlamaya hazırlanırken, iktidardaki AK Parti, ekonomi idaresindeki devamlılığı sağlamak istiyor.

Strateji Menkul Değerler AŞ’de para yöneticisi olan Burak Çetinçeker, yaptığı açıklamada “Babacan’ın rolüne ilişkin spekülasyon, piyasa getirilerinin bir faktörü durumunda.” ifadelerini kullandı.

Hükümet prensipleri doğrultusunda ismini vermek istemeyen yetkililer, 22 Ağustos’ta yaptıkları açıklamada AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana Hazineden sorumlu olan Babacan’ın ekonominin başı olarak kalacağını belirtti.

Belirsizlikler Azalacak

İstanbul’da HSBC Holdings Plc’de stratejist olarak görev yapan Fatih Keresteci, yaptığı açıklamada “Ali Babacan’ın ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeni kabinede olmaları, bu belirsizlikleri azaltabilir ve kredi derecelendirme kuruluşlarının endişelerini hafifletebilir.” şeklinde görüş bildirdi.(ABD, Bloomberg - 26 Ağustos 2014)



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor