Tarih: 27.06.2014 15:22

Türk Modeli Mucizesinden Esinlenmek İstiyoruz

Facebook Twitter Linked-in

ORTB

Benin-Türkiye Ticaret ve Yatırım Forumunun ikincisi Cotonou`da başladı. Bu forum iki ülke arasındaki ticaret ortaklıklarını pekiştirmeyi hedefliyor. Devlet Bakanı François Abiola, Devlet Başkanı adına çalışmaların temelini attı.

Yeni iş fırsatları arayışındalar. Beninli ve Türk iktisadi işletmeciler, her iki taraf için de verimli bir iş ortaklığı alanı araştırıyor.

JEAN-BAPTISTE SATCHIVI (Benin Sanayi ve Ticaret Odası (CCIB) Başkanı): Mevcut forum, ülkelerimizin iş dünyaları arasında iktisadi ve endüstriyel genişlemenin sağlanması amacıyla Türkiye ve Benin arasında ticari alışverişin artması dinamiği içerisinde devreye girmiştir.

NAOMIE AZARIA (Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı): Forum, Cumhurbaşkanı Boni Yayi`nin 11-14 Aralık 2013 tarihinde Türkiye`ye yaptığı ziyarette iki ülkenin devlet başkanlarının, yani Beninli ve Türk devlet başkanlarının ifade ettiği temennilerin somutlaştırılmasının bir tercümesidir.

Çalışmaların, mutabakat zaptının imzalanması üzerine başlaması öngörülüyor. Belge, Benin Sanayi ve Ticaret Odasının ve Türkiye`nin ticaret ateşeliğinin Türk ekonomik modelini izlemesini taahhüt ediyor.

FRANÇOİS ABIOLA (Devlet Başkanı Temsilcisi): Biz, Türk mucizesine katkıda bulunan ve Türkiye`yi böylece Avrupa`nın altıncı gücü hâline getiren ve dünya düzeyinde 15. gücü hâline getiren bu modelden esinlenmek istiyoruz. Bizim hedefimiz, Benin ve Türkiye`nin ortak demokrasi değerlerini, hukuk devleti değerlerini, bireysel ve toplu özgürlükler değerlerini ve pazar ekonomisi değerlerini paylaşması temeline dayanıyor. Bu değerleri, ülkelerimiz arasında örnek teşkil etmesini arzu ettiğimiz ilişkilerin pekiştirilmesi bakımından elverişli olarak addediyoruz.

Bu tür bir forum, 2013 Aralık ayında Türkiye`de yapılmıştı. O tarihten bu yana ticaret fırsatları doğdu. Benin-Türkiye ilişkilerinin ahengi ise bundan kazançlı çıkıyor. (Benin, ORTB - 24 Haziran 2014)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —