Tarih: 16.04.2014 15:27

Türk Şirketi, İHA Motoru Üretecek

Facebook Twitter Linked-in

Moj Haber Ajansı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), ilk yerli insansız hava araçları motoru için örneklerin üretimini onayladı ve Türkiye hava taşımacılığıyla ortak girişimlere başladı.

Söz konusu şirket, Türkiye’nin yerli İHA`sı 'ANKA' için yeni bir motor yapımı doğrultusunda 200’den fazla mühendis için iş imkânı yarattı.

Bu program, söz konusu motorların yurt dışına satılması açısından önem taşıyor. Şirketin Genel Müdürü, Türk motorlarının ABD’ye satılabileceğini belirtti.

Türk yetkilinin açıklamasına göre motor ihracatı ABD ile sınırlandırılabilir. Şu anda 20 ülke insansız hava aracı tasarımı ve geliştirmesi projesini uyguluyor. Bu durumda İHA motorunun üretilmesi, büyük bir pazarın oluşmasına neden olacak ve bir nevi kendi iş pazarını da oluşturacak.

ANKA, 24 saat boyunca ve 10 bin metre irtifada uçabiliyor. İlk deneme uçağı, eylül ayında düştü ancak sonraki denemeler başarılı oldu.

Geçen yılın sonunda Türk hükûmeti, TUSAŞ ile 10 İHA üretimi ve kara istasyonu konusunda anlaşma imzaladı. Buna göre ilk seri üretim 2016-2018 yıllarında yapılacak.

TUSAŞ, 2005 yılından beri yerli İHA motorlarını yurt içinde üretiyor. Ankara, İHA motorlarını ihraç ederek siyasi nüfuzunu artırma çabasında. (İran - Moj Haber Ajansı - 13 Nisan 2014)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —