Tarih: 05.11.2014 13:18

Türk Taktik İnsansız Hava Aracı Hazır

Facebook Twitter Linked-in

Defense News

Savunma Sanayii Müsteşarlığı yetkilileri, iki Türk özel firma tarafından geliştirilen taktik insansız hava aracı Bayraktar’ın Türk ordusuna teslim edilmeye hazır olduğunu bildirdi.Yetkililer, ilk Bayraktar’ın sene sonuna kadar teslim edilebileceğini ve altı hava aracının oluşturduğu grubun da 2015’in ilk yarısında teslim edilmiş olacağını söyledi.

Bayraktar, 29 Ekim’de Türkiye’nin kuzeydoğusunda bulunan Keşan’daki bir askeri havaalanında yapılan ilk tam otomatik uçuş testinden geçti ve üreticinin verdiği bilgiye göre yerli yazılım ve elektronik sistemlerini barındırıyor. Aracın azami kalkış ağırlığı ise 650 kilogram.

Yapılan ilk sözleşme altı insansız hava aracı, iki yer kontrol istasyonu, üç yer veri terminali, iki uzak görüntü terminali ve iki kamera sistemini içeriyor.

İnsansız hava aracı sistemlerine aşina askeri yetkililer Bayraktar’ın “fevkalade sessiz olması” nedeniyle özellikle Türkiye’nin güneydoğusundaki operasyonlar için tercih edilen bir çözüm olacağını belirtiyor. Türk ordusu ülkenin güneydoğusu için sıklıkla insansız hava araçlarını kullanıyor. (ABD, Defense News - 03 Kasım 2014)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —