TürkAkım doğalgaz boru hattının Rus sermayeli işletmecisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, Hollanda´nın ihracat lisansını geri çektiğini ancak gaz taşımacılığına devam edeceğini ve lisansın yeniden başlatılmasını talep ettiğini söyledi.
Rusya ve Türkiye, Ocak 2020´de yıllık 31,5 milyar metreküp kapasiteli TürkAkım´ı resmen başlattı. Moskova´nın Avrupa´ya geçiş yolu olarak Ukrayna´yı baypas etmesine olanak sağlayan boru hattı, Rus doğalgazını Karadeniz ve Türkiye üzerinden güney Avrupa´ya taşıyor.
Kremlin tarafından kontrol edilen GAZPROM´un bir yan kuruluşu olan South Stream Transport BV, boru hattının açık deniz bölümünün Hollanda merkezli işletmecisidir. South Stream, Hollanda´nın Avrupa Birliği´nin daha geniş yaptırımları nedeniyle 18 Eylül´de ihracat lisansını geri çektiğini söyledi.
'Yeni yaptırımların getirilmesi, South Stream Transport BV´nin gaz taşımacılığına devam etmesini kısıtlamıyor Bu bağlamda, Türkiye ve Avrupa ülkelerindeki çeşitli endüstrilerin ve milyonlarca hanenin gaz arzı kısa ve uzun vadede etkilenmeyecek.”
Sadi ÖZDEMİR
TürkiyeMurat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
TürkiyeKONFERANS:
TürkiyeAl Monitor’ün analizine göre ABD geri adım atarken Türk savunma sanayisi NATO’nun bel kemiği oldu. Uzmanlar, Avrupa’nın güvenlik açığını kapatan tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade ediyor.
Teknoloji