• BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,34% 0,35
  • EURO

    34,59% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2396,13% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00

TürkAkım doğalgaz boru hattı, Hollanda´nın gaz ihracatını sürdürmek için lisansını geri çektiğini söyledi

TürkAkım doğalgaz boru hattı, Hollanda´nın gaz ihracatını sürdürmek için lisansını geri çektiğini söyledi

TürkAkım doğalgaz boru hattının Rus sermayeli işletmecisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, Hollanda´nın ihracat lisansını geri çektiğini ancak gaz taşımacılığına devam edeceğini ve lisansın yeniden başlatılmasını talep ett

TürkAkım doğalgaz boru hattının Rus sermayeli işletmecisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, Hollanda´nın ihracat lisansını geri çektiğini ancak gaz taşımacılığına devam edeceğini ve lisansın yeniden başlatılmasını talep ettiğini söyledi.

Rusya ve Türkiye, Ocak 2020´de yıllık 31,5 milyar metreküp kapasiteli TürkAkım´ı resmen başlattı. Moskova´nın Avrupa´ya geçiş yolu olarak Ukrayna´yı baypas etmesine olanak sağlayan boru hattı, Rus doğalgazını Karadeniz ve Türkiye üzerinden güney Avrupa´ya taşıyor.

Kremlin tarafından kontrol edilen GAZPROM´un bir yan kuruluşu olan South Stream Transport BV, boru hattının açık deniz bölümünün Hollanda merkezli işletmecisidir. South Stream, Hollanda´nın Avrupa Birliği´nin daha geniş yaptırımları nedeniyle 18 Eylül´de ihracat lisansını geri çektiğini söyledi.

'Yeni yaptırımların getirilmesi, South Stream Transport BV´nin gaz taşımacılığına devam etmesini kısıtlamıyor Bu bağlamda, Türkiye ve Avrupa ülkelerindeki çeşitli endüstrilerin ve milyonlarca hanenin gaz arzı kısa ve uzun vadede etkilenmeyecek.”



20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor