• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

`Türk Akımı, Güney Avrupa`nın belkemiği olabilir`

`Türk Akımı, Güney Avrupa`nın belkemiği olabilir`

Rus enerji devi Gazprom`un `Türk Akımı` projesi hakkında Moskova ve Atina arasındaki görüşmeler devam ederken, Rusya`nın AB elçisi Vladimir Çijov`dan da projenin `tüm Güney Avrupa`nın enerji güvenliğinde kilit rol oynayabileceği` yönünd

 

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Yunanistanlı mevkidaşı Panagiotis Lafazanis`le Moskova`da bugün gerçekleştirdiği görüşmede Türk Akımı gaz boru hattının da gündeme geldiğini belirtti. Yunanistan topraklarından da geçmesi planlanan Türk Akımı için Atina ile henüz resmi bir anlaşmaya varılmadığını söyleyen Novak, 'Çalışma grupları oluşturuldu. Teknik incelemeler devam ediyor' dedi.

Türk Akımı`nın Yunanistan-Türkiye sınırından Makedonya`ya uzanması planlanıyor. Nitekim Makedonya Başbakanı Nikola Gruyevski de, Avrupa Birliği ile Rusya`nın bir anlaşmaya vardıkları anda ülkesinin de Türk Akımı`na katılacağını söylemişti.

Öte yandan Rusya`nın Avrupa Birliği`ndeki elçisi Vladimir Çijov da, `Türk Akımı`nın sadece Balkanlarda değil, `tüm Güney Avrupa`da enerji güvenliğinin belkemiği olabileceğini` ifade etti.

`TÜRK AKIMI, PARİS`TE TANITILACAK`

Bu arada Gazprom da gelecek hafta Fransa`nın başkenti Paris`te düzenlenecek 16. Dünya Doğalgaz Kongresi`nde Türk Akımı`nın tanıtımının yapılacağını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre kongre kapsamında kurulacak stantta Türk Akımı`nın teknik özellikleri ve Avrupa`nın enerji güvenliği açısından taşıdığı önem hakkında bilgi alınabilecek.



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor