• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Türk Askeri Ataşesi’ne Hizmet Madalyası

Türk Askeri Ataşesi’ne Hizmet Madalyası

Kırgızistan Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Asanbek Alımkocayev tarafından 29 Mayıs’ta Kırgızistan Silahlı Kuvvetler Günü’nde Kırgız Genelkurmay Başkanlığı’nda Kırgızistan Silahlı Kuvvetlerinin gelişmesine ve Türkiye- Kırgızist

 

akipress.kg

Kırgızistan Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Asanbek Alımkocayev tarafından 29 Mayıs’ta Kırgızistan Silahlı Kuvvetler Günü’nde Kırgız Genelkurmay Başkanlığı’nda Kırgızistan Silahlı Kuvvetlerinin gelişmesine ve Türkiye- Kırgızistan askerî ilişkilerine yaptığı üstün katkılardan dolayı Askerî Ataşe Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker’e Kırgız Genelkurmay Başkanlığı “Üstün Hizmet” madalyası verilmiştir.

Türkiye Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, “Kırgızistan ile Türkiye arasında her alanda olduğu gibi askerî alanda da ilişkiler üst düzeyde ilerlemektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Kırgız Silahlı Kuvvetleri eğitim ve lojistik alanlarında yakın iş birliği içindedir. Türkiye tarafından yakın bir zamanda Kırgızistan’da modern bir harp okulu inşasına başlanacaktır.” denildi.

Ayrıca, yıllık mali yardımlar, eğitim iş birliği faaliyetleri de artarak devam ediyor. Yakın bir zamanda Kırgız Silahlı Kuvvetlerinin gece harekât kabiliyetini artırmak maksadıyla TSK tarafından Kırgız Silahlı Kuvvetlerine 52 adet gece görüş cihazı teslim edildi. Ayrıca, 2015 Ağustos’a kadar, soğutucu araç, Ford Transit yolcu taşıma araçları, uyku tulumu, sırt çantası ile spor çadırı da gönderilecektir. ( Kırgızistan, akipress.kg – 03 Haziran 2015 )



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor