Tarih: 26.05.2015 15:29

Türk Hava Yollarının İnanılmaz Yükselişi

Facebook Twitter Linked-in

 

Frédéric Beniada

Türk Hava Yolları büyük bir ihtiyat içerisinde büyümesini sürdürüyor ve 2023 hedefinde taşıdığı yolcu sayısını, cirosunu, filosunu ve büyüklüğünü ikiye katlamayı istiyor.

Günümüzde Türk Hava Yolları yılda 60 milyon yolcuya ulaşmış durumda. Türk şirketin Genel Müdürü Temel Kotil, 10 yıldan kısa bir süre zarfında bunu ikiye katlamayı amaçlıyor. Tük Hava Yollarının buna ulaşması için fazlası var eksiği yok.

İstanbul HUB’ı (Uçuş Merkezi) Coğrafi Olarak İyi Bir Konuma Sahip

Öncelikle İstanbul uçuş merkezi (HUB) coğrafi olarak Avrupa, Asya ve Afrika arasında yer alıyor. Türk Hava Yolları zaten uluslararası destinasyonlar açısından en önemli ağlardan birine sahip. Uzun menzilli uçaklarla değil ama A320 veya Boeing 737 uçaklarıyla hizmet sunduğu birçok destinasyon daha ucuz fiyatlı ve bu Körfez şirketleri için söz konusu değil.

Paris ve Frankfurt`a üç saat ve Londra`ya dört saatte ulaşan Türk Hava Yolları İstanbul ulaştırma platformunu daha düşük masrafla karşılayabiliyor. Ayrıca Türk şirket birçok Avrupa ülkesiyle Açık Semalar Antlaşmasına sahip.

Türk Hava Yolları 2002`den Beri Çevreci

Bu büyümeye eşlik etmesi için Türk Hava Yolları yöneticileri, 150 milyon yolcuya varan kapasiteli dünyanın en büyük platformlarından biri olacak İstanbul havalimanı inşasına da güveniyorlar.

10 yıl önce özelleştirilen Türk Hava Yollarının Körfez taşıyıcılarını hesaplarında şeffaflık eksikliğiyle ve doğrudan veya dolaylı devlet para yardımıyla suçlayan Avrupalı veya Amerikalı şirketlerin hedefinde olmadığını da ekleyelim. Türk Hava Yolları 2002’den beri kâr ediyor.

Avrupalı En İyi Şirketler Arasında Adı Geçiyor

Kuruluşundan bu yana çok az kazayla uçuş güvenliği açısından dünyanın en güvenli şirketlerinden biri ve hizmetleri açıcından en iyi Avrupa şirketleri arasında adı geçiyor.

Açıkçası Air France veya Lufthansa kuşkusuz Emirates, Qatar veya Etihad’dan daha tehlikeli bu dehşet verici rakip karşısında şüphesiz endişeli. (Fransa, France Info – 24 Mayıs 2015)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —