• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

Türk-İran İş Konseyi Toplantısı

Türk-İran İş Konseyi Toplantısı

Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Rıza Eser, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştiğini belirtti. Rıza Eser sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu yıl iki ülkenin ticaret hacmi 15 milyar dolara ulaştı oysa 2011 yılında yaklaşı

IRNA

Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Rıza Eser, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştiğini belirtti.

Kazvin Uluslararası Fuar Toplantı Salonu’nda düzenlenen Türk iş adamları ile Kazvin ekonomi uzmanları arasındaki toplantıda, iki ülkenin iş birliğinin mazisine temas eden Rıza Eser şunları söyledi: “Türkiye’den üst düzey bir heyetin ziyaretiyle düzenlenen toplantının ardından İranlı milletvekillerinin iki ülkenin ticaret odaları başkanlarıyla görüşmesi, Türkiye ile İran arasında ticaret ve yatırımların artmasına zemin hazırladı.”

Eser, “Türkiye ile İran’ın uzun kültürel ve ticari ilişkileri bulunuyor ayrıca tarafların, siyasi ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için gösterdiği irade şu an iyi bir seviyededir. Önemli önceliklerden biri de İran ile Türkiye’nin özel sektörleri arasındaki iş birliğidir. Türk ve İran hükûmetlerinin bu ilişkilerin önünün açılması yönünde daha fazla adım atması gerekiyor.” dedi.

Rıza Eser sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu yıl iki ülkenin ticaret hacmi 15 milyar dolara ulaştı oysa 2011 yılında yaklaşık 23 milyar dolardı. Yaptırımların bu azalmada gözle görülür rolü var.”

Rıza Eser, “Bu memnun edici değil ve gelecekte iki ülke arasındaki ticaret hacminin 30 milyar dolara çıkması gerekiyor. Elbette bu büyük ve ortak hedefe ulaşmak için yapmamız gereken çok şey var.” dedi.

İran ile Türkiye arasında iletişim ve gümrük sorunları olduğunu belirten Eser, bu konuda özel tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti.

Rıza Eser, “Türkiye ile ticaret yapılması İranlı iş adamları için yararlıdır ayrıca iki ülke arasındaki siyasi ve ticari ilişkilerin güçlenmesine de yardımcı olabilir.” ifadelerini kullandı. (İran, IRNA Ajansı - 05 Şubat 2015)



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor