Tarih: 13.09.2016 23:24

Türkiye ABD Büyükelçiliği´nin ‘Kayyum´ Açıklamasından Rahatsız

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry´yle telefon görüşmesi yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hükümetin güneydoğudaki bazı belediyelere kayyum atanmasına yönelik Amerikan Büyükelçiliği´nin yaptığı yazılı açıklamadan duyulan rahatsızlığı dile getirdi.

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nu telefonla arayarak son gelişmeleri değerlendirdi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre görüşmede başta çatışmaların durdurulması mutabakatının uygulanması olmak üzere Suriye´deki durum değerlendirildi. Kerry, Türkiye´nin desteği için tekrar teşekkür ederek, ateşkesin ilk saatlerinde olumlu gözlemlerinin bulunduğunu ifade etti.

Çavuşoğlu görüşmede , Türkiye´nin bu mutabakata desteğini yinelerken, diğer taraftan rejim tarafından ihlaller yapıldığına da işaret etti. Görüşmede son olarak Mevlüt Çavuşoğlu, ABD´nin Ankara Büyükelçiliği´nin “kayyum” açıklamasından duyduğu rahatsızlığı da Kerry´e iletti. Büyükelçilik, hükümetin güneydoğudaki bazı belediyelere kayyum atama kararından “kaygı duyulduğu” yönünde bir açıklama yayınlamış, bu kararın “geçici olması” temennisinde bulunmuştu.

Açıklama Ankara´da gerek yönetim, gerekse bazı siyaset çevrelerinde tepkilere yol açmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —