Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu perşembe günü, Kabil´e yaptığı resmî ziyaret sırasında, ülkesinin şu anki NATO misyonu çerçevesinde 2017´den sonra da Afganistan´da kalacağını açıkladı ve 'gerekli' olması durumunda askerî birliğini genişletmeye hazır olduklarını belirtti.
Afgan mevkidaşı Salahuddin Rabbani ile yaptığı ortak basın toplantısında Çavuşoğlu, '2017´ye kadar ve 2017 sonrasında da koalisyon güçleri çerçevesinde varlığımızı devam ettireceğiz.' dedi.
Çavuşoğlu, 'Türkiye olarak Afganistan ile sadece iyi bir iş birliği içinde kalmayıp ayrıca Afganistan için başka uluslardan ilgi ve yardım almaya çalışacağız.' dedi.
Diğer yandan Afgan Dışişleri Bakanı, 2001´den beri ülkesine yapılan Türk yardımının 277 milyon dolara ulaştığını belirterek Türkiye´nin temmuz ayında Varşova´da yapılacak NATO zirvesinde 'yeni yardım ve vaatler' açıklayacağını dile getirdi.
Sadi ÖZDEMİR
TürkiyeMurat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
TürkiyeKONFERANS:
TürkiyeAl Monitor’ün analizine göre ABD geri adım atarken Türk savunma sanayisi NATO’nun bel kemiği oldu. Uzmanlar, Avrupa’nın güvenlik açığını kapatan tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade ediyor.
Teknoloji