Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu perşembe günü, Kabil´e yaptığı resmî ziyaret sırasında, ülkesinin şu anki NATO misyonu çerçevesinde 2017´den sonra da Afganistan´da kalacağını açıkladı ve 'gerekli' olması durumunda askerî birliğini genişletmeye hazır olduklarını belirtti.
Afgan mevkidaşı Salahuddin Rabbani ile yaptığı ortak basın toplantısında Çavuşoğlu, '2017´ye kadar ve 2017 sonrasında da koalisyon güçleri çerçevesinde varlığımızı devam ettireceğiz.' dedi.
Çavuşoğlu, 'Türkiye olarak Afganistan ile sadece iyi bir iş birliği içinde kalmayıp ayrıca Afganistan için başka uluslardan ilgi ve yardım almaya çalışacağız.' dedi.
Diğer yandan Afgan Dışişleri Bakanı, 2001´den beri ülkesine yapılan Türk yardımının 277 milyon dolara ulaştığını belirterek Türkiye´nin temmuz ayında Varşova´da yapılacak NATO zirvesinde 'yeni yardım ve vaatler' açıklayacağını dile getirdi.
Erzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.
TürkiyeYunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.
DünyaTürkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.
Dünya