• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Türkiye, Alman vekillere İncirlik´e giriş izni verdi

Türkiye, Alman vekillere İncirlik´e giriş izni verdi

Alman basını, Türkiye´nin Alman parlamenterlere İncirlik Üssü´ne girişlerine onay verdiğini duyurdu. Alman parlamenterler haberi doğrularken, Dışişleri Bakanı Steinmeier de 'Türk hükümetinin bu kararıyla, ikili ilişkimizde bir adım da

 

Uluslararası koalisyonun operasyonlarına katılan Alman uçakları, İncirlik Üssü´ne konuşlandırılmıştı. Ancak Almanya Federal Parlamento´sunun 1915 olaylarını ´Ermeni soykırımı´ olarak tanıyan kararının ardından, Alman parlamenterlerin İncirlik´i ziyaretine izin verilmemişti. Türkiye´den yapılan tüm açıklamalarda ziyarete onay verilmesinin ön koşulunun ´Ermeni soykırımı´ kararından geri adım atılması olduğu belirtilmişti.

´ALMAN PARLAMENTERLERİN İNCİRLİK ZİYARETİ EKİMDE´

Alman basınından yansıyan haberler iki ülke arasındaki İncirlik krizinin çözüldüğünü gösteriyor. Zira Alman haber ajansı dpa, Türk hükümetinin Alman parlamenterlere İncirlik´e giriş izni verdiğini aktardı. Der Spiegel´e bilgi veren bir hükümet kaynağı da Ankara´nın İncirlik´e giriş izni verdiği doğruladı.

ARNOLD: ONAY PARLAMENTONUN SAVUNMA KOMİSYONUNA ULAŞTI

Sosyal Demokrat Parti´den Rainer Arnold da Reuters´a yaptığı açıklamada haberi doğrulayarak 'Onay (parlamento savunma) komisyonu makamına ulaştı' dedi.

STEINMEIER: TÜRKİYE´NİN BU KARARIYLA İLİŞKİLERİMİZDE BİR ADIM DAHA İLERİYE GİTTİK

Kararı değerlendiren Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, 'Parlamentoya karşı sorumlu olan bir ordu, o parlamentonun temsilcileri tarafından ziyaret edilebilmeli. Türk hükümetinin bu kararıyla, ikili ilişkimizde bir adım daha ileri gittik' dedi.

DW Türkçe Servisi´nin aktardığına göre, ziyaretin ekim ayı başında gerçekleşmesi bekleniyor.




23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor