• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Türkiye Büyük Çaba Sarf ediyor

Türkiye Büyük Çaba Sarf ediyor

Türkiye Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye´nin Avrupa´ya ulaşmaya çalışan Suriyeli mülteciler için açık hava hapishanesine dönüşmeyeceğini söyledi.

 

Raziye Akkoç

Türkiye Başbakan Yardımcısı, Türkiye´nin Avrupa´ya ulaşmaya çalışan Suriyeli mülteciler için açık hava hapishanesine dönüşmeyeceğini söyledi.

Mehmet Şimşek, krizin 'kimsenin tamamen kontrolünde olmayan' bir durum olduğunu ve akının tamamen durdurulamayacağını belirtti.

Şimşek bu sözleriyle AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Timmermans´ın açıklamalarına yanıt vermiş oldu.

Eskiden Wall Street´te bankacı olan Şimşek, The Daily Telegraph´a, Türkiye´nin uluslararası camianın destek ve ilgisinden yoksun bir şekilde 'çok büyük çaba' sarf ettiğini belirtti.

Ankara ve Brüksel, geçen yılın kasım ayında bir anlaşma imzalamışlardı. Buna göre Türkiye, yasa dışı olarak Yunanistan yoluyla Avrupa´ya giden mültecileri durdurmak için daha çok çalışacak, AB de Türk vatandaşlarına yönelik vize kısıtlamalarını kaldıracak ve 3 milyar avroluk yardım yapacaktı. Türkiye´de Suriyeli iki milyondan fazla göçmen bulunuyor. Geçen hafta BBC tarafından yapılan bir araştırmada, Türkiye bazı Suriyelileri memleketlerine geri göndermekle suçlandı ancak Ankara bu iddiaları 'yalanladı'.

Şimşek konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: 'Avrupa´daki dostlarımıza bu konuda elimizden geleni yapacağımızı açıkça belirttik ancak burası bir açık hava hapishanesi değil. AB üyesi olmak için ne gerekiyorsa yapmaya niyetliyiz.'(İngiltereThe,Daily Telegraph-18 Ocak 2016)

 



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor