• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Türkiye Gelişmelere Sessiz Kalamaz

Türkiye Gelişmelere Sessiz Kalamaz

Türkiye Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş pazartesi günü yaptığı açıklamada, Suriye´deki olayların yalnızca bölgesel bir savaşa değil, küresel bir çatışmaya yol açabileceğini kaydetti. Kurtulmuş´a göre Türkiye, millî güven

 

Ria Novosti

Türkiye Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş pazartesi günü yaptığı açıklamada, Suriye´deki olayların yalnızca bölgesel bir savaşa değil, küresel bir çatışmaya yol açabileceğini kaydetti.

A Haber televizyon kanalına konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Suriye meselesi artık öyle bir hale geldi ki eğer buna bir çözüm bulunamazsa Suriye´de halkın istediği istikamette demokratik, katılımcı bir siyasal sistemin kurulmasının önü açılmazsa, bunun için Rusya´sı, Amerika´sı, AB´si, Türkiye´si, İran´ı, diğer bölge ülkeleri hep beraber bu sürece katkıda bulunmazsa Suriye´deki gelişmeler çok büyük bir bölgesel savaşın, belki bir büyük küresel çatışmanın habercisidir. Maalesef kriz adım adım o tarafa doğru gidiyor.” dedi.

Kurtulmuş´a göre Türkiye, millî güvenlikle ilgili konularda uyanık kalmalı ve tehditleri ortadan kaldırmak için her türlü tedbiri almalıdır.

Suriye´deki olayların kesinlikle bu ülkenin iç işleri kapsamı dışında olduğunu belirten Kurtulmuş, Türkiye sınırına çok yakın bölgedeki gelişmelerin, Türkiye´nin ulusal güvenlik meselesi olarak algılanması gerektiğini belirtti.

'Suriye krizinin artık uzun zamandır iç savaş eşiğini geçtiğini' belirten Başbakan Yardımcısı, Kürt güçlerin Azez´i ele geçirme tehdidinin ise Ankara için “kırmızı çizgi” haline geldiğini, Türkiye´nin olup bitenleri sessizce izleyemeyeceğini ve gelişmeleri yakından takip edeceğini ifade etti.(Rusya,Ria Novosti-15 Şubat 2016)



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor