• BIST 100

    10268,58%0,20
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,78% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,97% 0,96
  • Ç. ALTIN

    3877,27% -0,40

Türkiye ´´Gerekirse´´Kapılarını Açar

Türkiye ´´Gerekirse´´Kapılarını Açar

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'gerekirse' Türkiye´nin Suriyeli mülteciler için kapılarını açacağını belirterek, 'Bunlar kapımıza dayanmışsa, başka çareleri de yoksa, gerekirse bu kardeşlerimizi yine almak zorundayız.'

 


El Riyad


Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'gerekirse' Türkiye´nin Suriyeli mülteciler için kapılarını açacağını belirterek Halep´in bir bölümünün tehdit altında olmasından ve şehre ulaşacak önemli destek yollarının kesilmesinden dolayı Ankara´nın tekrar mülteci akını tehdidi altında bulunduğunu açıkladı.

Rus uçaklarının Suriye rejimiyle birlikte gerçekleştirdiği kapsamlı saldırılar nedeniyle aralarında çok sayıda çocuk ve kadının da bulunduğu binlerce Suriyeli mülteci Türkiye sınır bölgesine kaçmıştı. Senegal ziyaretinden dönen Erdoğan uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye rejim güçlerinin Halep´in bir bölümünü abluka altına aldığını ve Türkiye´nin de bir tehditle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bunlar kapımıza dayanmışsa, başka çareleri de yoksa, gerekirse bu kardeşlerimizi yine almak zorundayız.' dedi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Türkiye´nin iki gün boyunca Azez kentinde Türkiye sınırına sığınan Suriyeli mültecilerin tüm ihtiyaçlarını karşıladığını ve Halep´in kuzeyinden en az 70 bin kişinin daha Türkiye´ye yöneldiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye´nin Suriyeli mülteciler için açık kapı politikasını devam ettireceğini belirtmişti.(Arabistan,El Riyad-08 Şubat 2016)



20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor