Tarih: 21.08.2020 10:03

‘Türkiye Karadeniz´deki Tuna 1 kuyusunda 800 milyar metreküp doğalgaz buldu´

Facebook Twitter Linked-in

 

Reuters´a konuşan Türk yetkililer, 'Karadeniz´de Tuna 1 kuyusunda 800 milyar metreküp doğalgaz bulundu, bu rezerv Türkiye´nin 20 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayacak büyüklükte' açıklamasında bulundu.

Reuters ajansına konuşan iki Türk yetkili, Türkiye´nin Karadeniz´de önemli doğalgaz rezervleri bulduğunu söyleyerek, bunun ülkenin enerji ithalatına olan bağımlılığını azaltmasına yardımcı olabilecek bir keşif olduğunu belirtti.

Ajansa konuşan bir yetkili, 'Tuna-1 bloğundaki tahmini rezerv miktarı 800 milyar metreküp. Bu, Türkiye´nin yaklaşık 20 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılıyor' ifadelerini kullandı.

Ancak yetkili, üretime başlanmasının 7 ila 10 yıl alabileceğini kaydederek, yatırım maliyetlerinin 2 milyar ila 3 milyar dolar arasında olacağı bilgisini paylaştı.

Türk sondaj gemisi Fatih, temmuz ayının sonundan bu yana, Batı Karadeniz kıyılarının yaklaşık 100 deniz mili kuzeyinde, ´Tuna-1´ olarak bilinen arama bölgesinde faaliyet yürütüyordu.

Geçen günlerde Türkiye halkına ´bir müjdesi olduğunu ve cuma günü açıklayacağını´ söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın paylaşacağı bilginin bu olduğu düşünülüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —