Türkiye, Libya´da 'istikrar gücü' rolünü savunuyor.

Türkiye, Libya´da

Türkiye cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Cumartesi günü Fransız Cumhurbaşkanı EmmanuelMacron´un Türkiye ve Rusya´ya ordularını 'gecikmeden' geri çekme talebinin ardından AFP´ye verdiği demeçte, Türkiye´nin Libya´daki ask

 

Kalın, bazen müttefiklerimiz bu konuyu sanki Libya´daki ana sorun Türk varlığıymış gibi gündeme getiriyor. Olay bu değil. (...) İstikrar için ve Libya halkına yardım için bir güç olarak oradayız” dedi.

Fransa cumhurbaşkanı, Paris´te Libya konulu uluslararası bir konferansın ardından Cuma günü yaptığı açıklamada, Türkiye ve Rusya´nın varlıkları 'ülkenin ve tüm bölgenin istikrarını ve güvenliğini tehdit eden' 'paralı askerlerini' Libya´dan 'gecikmeden' geri çekmeleri gerektiğini söyledi.

Bu iddiaları İbrahim Kalın şöyle yanıtladı: “Askerlerimiz Libya hükümetiyle yapılan bir anlaşma çerçevesinde oradalar. Bu nedenle diğer ülkelerden alınan paralı askerlerle aynı seviyeye getirilemezler.”

Türk cumhurbaşkanlığı sözcüsü, Batılı ülkelerin Rus paramiliter şirketi Wagner´in Libya´dan çekilmesi için 'çabalarını' da sorguladı. “Orada Rus paralı askerleri Wagner´in varlığı var. Avrupa´daki dostlarımızın ve müttefiklerimizin bu konuda ne yaptığını bilmiyorum. Gerçekten Rusya ile bunu mu konuşuyorlar, yoksa Wagner´i Libya´dan çıkarmak için gerçekten ciddi ve uyumlu bir çaba mı gösteriyorlar?' diye sordu.

Cuma günü Paris´te düzenlenen uluslararası Libya konferansı, 'yabancı güçlerin ve paralı askerlerin ayrılmasına ilişkin Libya planını' onayladı. Fransa cumhurbaşkanlığının sarayı Elysee´ye göre, özel grup Wagner´den birkaç bin Rus paralı asker, Türkiye yanlısı Suriyeliler, Çadlılar ve Sudanlılar hala Libya´da bulunuyor. Ancak Türkiye, güçlerini geri çekmek için acele etmiyor. Kremlin, Libya´ya asker veya paralı asker gönderilmesinin yanı sıra Wagner grubuyla herhangi bir bağlantı olduğunu reddediyor.



Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'da kontrolün kendilerinde olduğunu savunarak, "Ülkedeki her şeyi biz yöneteceğiz ve ülkeyi düzelteceğiz. Daha sonra seçimler doğru zamanda yapılacaktır." dedi.

Dünya

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

Yemen’in Hadramevt vilayetinin tamamında yeniden kontrolün sağlandığı ve Güney Geçiş Konseyi’ne (GGK) bağlı güçlerin bölgeden çıkarıldığı duyuruldu.

Dünya

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

Entegre Hava Savunma Sistemi ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemi daha eklendi.

Dünya

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Yalova'daki DEAŞ üyeleriyle bağlantılı olan 41 şüphelinin de yer aldığı 110 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Türkiye

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Yükleniyor