• BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49

Türkiye Merkezli Yeni Bir yapı Kurulacak

Türkiye Merkezli Yeni Bir yapı Kurulacak

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan perşembe günü, liderlerden göçmen krizinin temel nedenlerini araştırmalarını isterken Müslüman ülkelerin terörle mücadele için Türkiye merkezli bir yapı kurulması noktasında anlaştıkları

 

AP

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan perşembe günü, liderlerden göçmen krizinin temel nedenlerini araştırmalarını isterken Müslüman ülkelerin terörle mücadele için Türkiye merkezli bir yapı kurulması noktasında anlaştıklarını söyledi.

İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) 13´üncü Zirvesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslüman dünyasının karşısındaki en büyük sorunun terörizm olduğuna inandığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslüman liderlerin terörle etkin bir şekilde mücadele etmek için aralarındaki görüş farklılıklarını gidermelerini ve meseleyi, güvenlik ile mali takiplerle ele almalarını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Diğer güçlerin terör olaylarına ve Müslüman ülkelerdeki diğer krizlere müdahalesini beklemek yerine İslam ittifakı vasıtasıyla kendimiz çözüm üretmeliyiz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul merkezli bir polis iş birliği ve koordinasyon merkezi kurulmasına ilişkin bir Türk teklifinin 57 üyeli İslami birlik tarafından kabul edildiğini duyurdu.

Türk Cumhurbaşkanı, terör kurbanlarının çoğunun Müslümanlar olduğunu belirtti ve Avrupa´ya ulaşmak için denizlerde hayatlarını riske atanların çoğunun Müslüman olmalarının 'utanç kaynağı' olduğunu söyledi.

Cumhutbaşkanı Erdoğan, Türkiye´nin, Yunanistan´a gitmeye çalışan 100 bin göçmeni Ege Denizi´nde boğulmaktan kurtardığını belirtti.

Ülke ayrıca 2,7 milyon Suriyeli göçmene ev sahipliği yapıyor ve kısa süre önce AB ile yasa dışı göçü önlemeyi amaçlayan bir anlaşmayı uygulamaya başladı.

Terörle mücadele ve göçmen krizinin önlenmesi İİT toplantısında tartışılan başlıca iki mesele oldu.(ABD,AP-14.04.2016)



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor