Tarih: 21.11.2016 22:29

Türkiye Natonun Vazgeçilmez Bir Parçası

Facebook Twitter Linked-in

 

Alyona Palajçenko

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pazartesi günü yaptığı açıklamada, Türkiye´nin, Soğuk Savaş´tan bu yana NATO´nun vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini ve ittifak faaliyetlerine siyasi ve askeri destek vermeyi sürdürdüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul´da düzenlenen NATO Parlamenter Asamblesi 62. Genel Kurulu toplantısında şu ifadelere yer verdi: “NATO, demokratik değerleri geliştirme ideallerine bağlı ülkeleri bir araya getiren güvenlik platformudur. NATO bünyesinde ikinci büyük orduya sahip olan Türkiye, Soğuk Savaş döneminde ittifakın vazgeçilmez bir parçası haline gelmişti. Türkiye, dünya çapında barışın korunması için askeri ve siyasi destek vermeyi sürdürüyor.” dedi. NTV kanalı, zirveyi canlı olarak aktarıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara´nın başından beri Suriye krizinin çözüme kavuşturulmasından yana olduğunu, Ukrayna´nın toprak bütünlüğünü desteklediğini ve Kırım´da insan hakları ihlallerini takip ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rusya ile ilişkilerinin normalleşmesine önemli bir ivme kazandırdık ve bölgesel meselelerin çözümlerine öncelik veriyoruz.” şeklinde ifadeleri sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Türkiye´nin, Afganistan´daki krizin çözümüne katkıda bulunduğunu ve 2001 yılından bu yana farklı projelere bir milyon dolar ayırdığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye´nin teröristlerin Avrupa ülkelerine gitmesini engelleyen bir duvar haline geldiğini ve terörle mücadelede NATO´nun desteğine ihtiyacı olduğunu belirtti.(Rusya,Ria Novosti-20.11.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —