• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Türkiye, Rus denetçilerin ´narenciye raporunu´ bekliyor

Türkiye, Rus denetçilerin ´narenciye raporunu´ bekliyor

Rus tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor´dan yetkililerin, Türkiye´de gerçekleştirdikleri denetimleri tamamladığı belirtildi. Türk tarım yetkililerine göre, Türkiye´de üretilen narenciye ürünlerinin Rusya´ya sevkiyatıyla ilg

 

Rus dış ticaret servisi Torgpred yetkilisi Aleksandr Denisov Sputnik´e yaptığı açıklamada, Rosselhoznadzor yetkililerinin 7-11 Kasım´da Türkiye´nin güney bölgelerinde narenciye ürünlerinin yetiştirildiği alanları ve bu ürünlerin nasıl paketlenip gönderime hazırlandığını incelediklerini belirtti.

Denisov, Türk narenciyesinin Rusya´ya sevkiyatının başlamasına ilişkin karar, Rosselhoznadzor yetkililerinin Türkiye´de yaptıkları bu incelemeden çıkacak sonuca göre alınacak.

Öte yandan Türk Tarım Bakanlığı´nın İzmir´deki bir yetkilisi TASS haber ajansına demecinde,

Rus heyetin incelemelerinin olumlu geçtiğini fakat bu incelemelerin sonuçlarıyla ilgili bilgilerinin olmadığını söyledi.

Bakanlık´ın Basın ve Halkla İlişkiler Müşavir Vekili Muhammet Ahbaba da Türk narenciyesinin ve diğer tarım ürünlerinin Rusya´ya sevkiyatıyla ilgili meselelerin Rus heyetin raporunun açıklanması ardından netlik kazanacağını belirtti.

Rus hükümeti ekim ayında aldığı bir karar ile Türk narenciye ürünlerinin Rusya´ya sevkiyatına ilişkin yasağı kaldırmıştı.




22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor