Tarih: 14.02.2019 14:28

Türkiye-Rusya-İran zirvesi, Suriye´de çözümün kaderini belirleyecek

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya, Türkiye ve İran devlet başkanları bugün Soçi kentinde bir araya gelecek.Dördüncü kez düzenlenecek Suriye konulu üçlü zirvede, terörden anayasa konusuna kadar bölge için önemli konular masada olacak. Liderlerin zirvede Suriye´de uzun vadeli bir normalleşme sağlamak için gelecekte atılacak ortak adımları ele alacağı belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani´nin bugün Soçi´de yapacağı Astana formatındaki üçlü zirve hakkında açıklamalarda bulunan Peskov, 'Hiç kuşkusuz, İdlib´deki durum gündemde olacak ve bölgede süren terör örgütleri varlığı mutlaka istişare edilecek ve Soçi mutabakatının tamamıyla uygulanması gerektiğinin altı çizilecek' dedi.

Suriye´de istikrarın sağlanması açısından 17 Eylül 2018´de Putin ve Erdoğan´ın vardığı Soçi mutabakatının hayata geçirilmesinin temel unsurlardan biri olduğunu kaydeden Peskov, bunun siyasi çözüm sürecine geçiş için gereken koşulların oluşmasını sağlayacağını vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —