Tarih: 08.03.2016 20:10

‘Türkiye, sığınmacıları kasten Avrupa´ya gönderiyor´

Facebook Twitter Linked-in

 

Fransız Atlantico dergisine konuşan Hureaux, mülteci krizi konusunda Avrupa Birliği´yle yaşanan tartışmalarda Türkiye´nin daha güçlü konuma sahip olduğunu ve bundan yarar sağlamaya çalıştığını söyledi.

“Bu bağlamda şu soru ortaya çıkıyor, Türkiye AB üyesi olsaydı güç dengesi nasıl olurdu?” diyen diplomat, “Türkiye bu durumda çok farklı bir ülke olurdu. Kıbrıs´ı terk ederdi. Kadın ve dini azınlık haklarına saygı duyulduğu gerçek bir laik ülke olurdu. Cihatçılar yardımıyla Suriye ve Irak´la savaşmazdı. Ve mülteci sorunu olmazdı” yorumunda bulundu.

Maddi durumu kötü olan ve yol parasını karşılayamayan mültecilerin Türkiye´de kaldığını belirten Hureaux, “Diğerleri, Avrupa´ya gitmek için 5-10 bin euro ödüyor. Yani paraları var. Her şey Türk mafyası tarafından muhtemelen MİT ile işbirliğinde organize edilmiştir. Yani Erdoğan hükümetiyle işbirliği içinde organize edilmiştir” diye konuştu.

Uzman, “Türkiye, AB´ye ve Schengen bölgesine alınsaydı, Ortadoğu´da Avrupa´ya gönderecek mülteci aramazdı. Her halükarda, Ortadoğu´da savaş olmasaydı ve Türkiye Schengen bölgesine alınsaydı, kitlesel mülteci akını sadece Türkiye için sorun oluştururdu” diye kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —