Türkiye Sınır Kapılarını Tahkim Ediyor

Türkiye Sınır Kapılarını Tahkim Ediyor

Türkiye Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gürbulak Sınır Kapısı´nda incelemelerde bulundu ve şunları söyledi: “Sınır kapısındaki işlemlerin daha güvenli ve hızlı olması için yapılması gerekenleri yerinde tespit etmeye

 

IRNA

Türkiye Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gürbulak Sınır Kapısı´nda incelemelerde bulundu ve şunları söyledi: “Sınır kapısındaki işlemlerin daha güvenli ve hızlı olması için yapılması gerekenleri yerinde tespit etmeye çalışıyoruz.”

Bir heyetle bölgeye giden Tüfenkci, İran ile Türkiye arasındaki en büyük bağlantı noktası olan Gürbulak Sınır Kapısı´nın durumunu inceledikten sonra basın mensuplarına şu açıklamada bulundu: “Amaç, Gürbulak Sınır Kapısı´ndaki sorunları ve eksiklikleri yerinde tespit etmek ve bu önemli sınırdan gidiş-gelişlerde işlemleri hızlandırmaktır.”

Tüfenkci açıklamasına şöyle devam etti: “Bu amaca ulaşmak için sınır kapısının yeniden dizayn edilmesi ve personel takviyesi yönünde çalışacağız. Sınırdaki eksikliklerin giderilmesi ve iyileştirilmesi ile ihracat ve ithalat artacak, bu durum Türkiye ekonomisinin gelişmesine ve hareketlenmesine yardımcı olacak.”

Tüfenkci bir süre önce Türkiye Ekonomi Gazetecileri Derneği üyeleriyle yaptığı görüşmede IRNA muhabirinin Gürbulak sınırındaki sorunlar ve oluşan uzun kuyruklar ayrıca yeterli personelin olmadığı iddialarına ve işlerin yavaşlığı konusundaki sorulara şu şekilde cevap vermişti: “Derhâl Gürbulak´a gideceğim ve bu sınırdaki sorunları inceleyip gerekli tedbirleri alacağım.”

“Tek pencere sistemi”nin ne zaman bu sınırda uygulanmaya başlayacağı sorusuna Tüfenkci şu yanıtı verdi: “Türkiye, e-Gümrük uygulamasıyla gümrük işlerinin büyük bölümünün İnternet üzerinden yapılmasına zemin hazırladı. Gümrüklerde artık tek pencere sistemi uygulanacak. Ortak gümrük penceresi oluşturulması konusunda İran ile görüşüyoruz. Bu konuda uzlaşma sağlanırsa kamyonların giriş-çıkışlarında kolaylık olacak.”(İran,IRNA-31.03.2016)

 

 



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading