• BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,29% 0,17
  • EURO

    34,84% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2445,22% 0,54
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00

‘Türkiye, Suriye´de çözüme katkı sunmak için Rusya ve İran´la ittifak kurmalı´

‘Türkiye, Suriye´de çözüme katkı sunmak için Rusya ve İran´la ittifak kurmalı´

Türkiye´nin Suriye krizinin çözümünde oynayacağı rolün olumlu bir etki yaratabileceğini belirten İranlı uluslararası ilişkiler uzmanı Farzad Ramzani Boneş, bunun için Ankara´nın Moskova ve Tahran´la ittifak kurması gerektiğini vurgul

 

Moskova´da yaptığı açıklamalarda Rusya ve İran´la Suriye´nin geleceğiyle ilgili görüşmeler yaptıklarını ifade eden Başbakan Binali Yıldırım´ın, 'Şüphesiz, bizi en fazla ilgilendiren konu Suriye´nin geleceği. Rusya, İran ve diğer bölge ülkeleriyle bu konuda her zaman yakın temas halindeyiz. En kısa sürede bir anlaşmaya varmak istiyoruz' şeklindeki sözlerini Sputnik´e değerlendiren Boneş, şunları söyledi:

‘ANKARA, ESAD İLE İŞBİRLİĞİ ÇABALARINI ARTIRMALI´

'Türkiye, Rusya ve İran ile aktif işbirliği yapmaya odaklanırsa, yapıcı bir rol oynayabilir. Zira Rusya ve İran, Suriye hükümetiyle işbirliği içinde terörle mücadele ediyor. Ankara´nın Moskova ve Tahran ile ittifak kurmaya ihtiyacı var. Türk hükümeti, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile işbirliği çabalarını da artırmalı.”

Türkiye´nin bugüne dek Suriye´de çözüm için stratejik ve pratik adım atmadığını da savunan Boneş, 'Ankara, Suriye´de pozitif bir rol oynamak istiyorsa, başta radikal gruplar olmak üzere Suriye muhalefetine verdiği desteği sonlandırmalı' dedi.




17.8° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor