Tarih: 17.08.2016 14:20

´Türkiye ve İran, ortak hareket ederse üçüncü ülkelere söz düşmeyecek´

Facebook Twitter Linked-in

 

Hisarcıklıoğlu, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası (ECO CCI) 21. Yürütme Kurulu toplantısı sonrası merkezi Tahran´da bulunan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı´nın (ECO) genel sekreteri Halil İbrahim Akça´yı ziyaret etti. 

Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hisarcıklıoğlu, ECO Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu toplantısını değerlendirdi.

‘YURTDIŞINDA BİZİ ANLAYABİLEN KARDEŞLERİMİZ VAR´

Hisarcıklıoğlu, 'Tahran´da 10 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda beni en çok etkileyen, 15 Temmuz´daki darbe girişiminin yurtdışında iyi algılanmadığı konusuyla ilgiliydi. Burada gördüm ki 9 ülkenin tamamında Türk halkı ve siyasetinin darbe girişimine karşı göstermiş olduğu duyarlılık alkışlarla karşılandı. Yurtdışında bizimle olan, bizi anlayabilen kardeşlerimiz var. Bundan büyük memnuniyet duydum' dedi.

Türkiye-İran yakınlaşmasının, bölge sorunlarının çözümü noktasındaki önemine de değinen Hisarcıklıoğlu, 'Bugün Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım´ın da işaret ettiği gibi, bölge sorunları karşısında bölgenin iki güçlü ülkesi Türkiye ve İran´ın ortak hareket etme kanaatine sahip olmaları çok önemlidir. Bu takdirde üçüncü ülkelere söz düşmeyecek, bölgeyi karıştıramayacaklar' değerlendirmesinde bulundu. 

‘İRAN´DAKİ POTANSİYEL ORTAYA ÇIKMAKTA´

Özellikle ileriki günlerde Türkiye-İran ticaretinin çok parlak olacağını belirten Hisarcıklıoğlu, 'Özellikle yaptırımların kalkıyor olmasıyla birlikte İran´daki potansiyel ortaya çıkmaktadır. Son bir yılda İran´a gelen işadamları heyeti, son 25 yıla eşittir. Buradan Türkiye´ye bir çağrıda bulunmak istiyorum, İran´da çok ciddi potansiyel var bunu kaçırmamamız lazım' diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —